NOC*NSF Coronavirus en sport

Kabinet biedt jongvolwassenen ruimte om buiten te sporten

23 februari 2021
Kabinet biedt jongvolwassenen ruimte om buiten te sporten

Het kabinet heeft dinsdag ter bestrijding van het coronavirus de strenge lockdown verlengd tot en met 15 maart, maar heeft daarbij wel enkele versoepelingen ingesteld. Voor de sport betekent dit dat jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar vanaf 3 maart op sportaccommodaties weer buiten mogen sporten met meer dan twee personen. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club. Die leeftijdsgrens geldt momenteel tot en met 17 jaar.

De andere regels zoals die al voor de sport golden, blijven intact: sporten in een binnenruimte is niet toegestaan en buiten kan dus alleen onder voorwaarden gesport worden, waarbij voor topsporters en jongeren uitzonderingen gelden.

"We hebben bij het ministerie van VWS aangedrongen op een leeftijdsgrens van 35 jaar omdat veel seniorenteams bestaan uit spelers van jonger dan én ouder dan 26 jaar, maar dat bleek niet haalbaar", reageert Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF.

"Het is goed dat sport nu gebruikt wordt als oplossing voor problemen bij jongeren", vervolgt  Dielessen, "maar ook de beweegcijfers van kinderen zijn desastreus. Het is daarom erg jammer voor al die kinderen dat ze nog steeds niet binnen mogen sporten. We hebben bij de minister gepleit om ook iets voor de binnensport te doen, maar dat kan nog niet."

Het overzicht van de maatregelen voor de sport vind je hier op de website van de Rijksoverheid.

Deel dit artikel op social media: