NOC*NSF Sportbonden

Werving lokale sportcampagneteam van start, hulp van sportbonden gevraagd

28 januari 2021

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen, ook voor de sport een belangrijk moment, want de keuzes van de nieuwe gemeentebesturen hebben invloed op het lokale sport- en beweegaanbod. Daarom zijn we op zoek naar sportliefhebbers met gevoel voor politiek die als vrijwilliger de lokale sportcampagne in hun gemeente willen opzetten. We vragen de sportbonden om ons hierbij te helpen en hebben daarvoor een communicatietoolkit ontworpen.

Op donderdag 4 februari aanstaande starten we met het werven van de lokale sportcampagneteams. Voor het creëren van sterke teams zetten we in op een zo breed mogelijke vertegenwoordiging vanuit de lokale sport. Denk aan mensen die actief zijn in de lokale sportraad, die zich bezighouden met het lokale sportakkoord of actief zijn bij een sportclub. Oftewel, jouw hulp bij de werving van deze teams is hard nodig!

Communicatie toolkit

Om je te helpen jouw achterban te enthousiasmeren zich aan te sluiten bij een lokaal sportcampagneteam zijn er een aantal communicatiemiddelen ontwikkeld:

Website

Op www.sportcampagne.nl vind je meer informatie over het doel van de lokale sportcampagneteams, waar zij concreet mee aan de slag gaan en naar wie we precies op zoek zijn. Uiteraard kunnen geïnteresseerden zich via deze site ook voor het sportcampagneteam in hun gemeente aanmelden.

Animatievideo

Er is een wervende animatievideo ontwikkeld die je kunt delen via social media, nieuwsbrieven of andere communicatie richting jouw achterban. Je vindt de video hieronder, op het YouTube-kanaal van NOC*NSF en de website www.sportcampagne.nl.

Social media copy

Voor een goede weergave van de video raden we aan om de posts die NOC*NSF hierover op 4 februari zal plaatsen op LinkedIn, Twitter en Facebook te delen op de kanalen van jouw organisatie. Het is eventueel ook mogelijk om zelf een post te maken, daarvoor kun je wanneer gewenst gebruik maken van de voorbeeldteksten die zijn op te vragen via frank.slooten@nocnsf.nl

Nieuwsbrief copy

Wil je graag informatie over de lokale sportcampagneteams opnemen in een nieuwsbrief? Een voorbeeldtekst en bijpassend beeld zijn op te vragen via frank.slooten@nocnsf.nl

Alvast hartelijk bedankt voor jouw hulp bij de werving van de lokale sportcampagneteams!

Deel dit artikel op social media: