NOC*NSF Coronavirus en sport Sportbonden

Kabinet kondigt terugkeer naar gedeeltelijke lockdown aan

Redactie 17 november 2020
Kabinet kondigt terugkeer naar gedeeltelijke lockdown aan

De sinds 4 november aangescherpte maatregelen ter bestrijding van het coronavirus worden niet verlengd en we gaan per 19 november 00.00 uur terug naar de maatregelen zoals die gelden sinds het instellen van de gedeeltelijke lockdown van 13 oktober. Dat heeft het kabinet dinsdagavond laten weten

Voor de sport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in groepjes van maximaal vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers (met uitzondering van de kleedkamers van zwembaden) zijn gesloten.

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Topsporters mogen blijven sporten op aangewezen topsportlocaties.

>> Bekijk hier het overzicht van de maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid

>> Bekijk hier onze FAQ en hier ons sportprotocol. Deze worden zo spoedig mogelijk aangepast aan de per 19 november 00.00 uur geldende maatregelen.

Deel dit artikel op social media: