Topsport TeamNL

Winter-EYOF in Finland uitgesteld tot december 2021

24 september 2020
Winter-EYOF in Finland uitgesteld tot december 2021
De aanstaande wintereditie van het European Youth Olympic Festival (EYOF) wordt uitgesteld. Het jeugdevenement in de Finse stad Vuokatti stond aanvankelijk gepland voor februari volgend jaar, maar wordt vanwege de corona-pandemie uitgesteld tot december, zo heeft het Europees Olympisch Comité laten weten. 

Nederland zou in Vuokatti met circa dertien sporters in vijf disciplines meedoen: shorttrack, kunstrijden, alpine ski, snowboard en biatlon. Het toernooi zou van 6 tot 13 februari worden gehouden en verschuift nu naar 11 tot 18 december (2021). "Met dit besluit wordt bevestigd dat we nog niet van de gevolgen van de pandemie af zijn. Het virus heeft nog steeds effect op de internationale competities", reageert onze technisch directeur Maurits Hendriks op de berichtgeving. 

"Deze beslissing van het Europees Olympisch Comité is verstandig en begrijpelijk. De gezondheid van alle betrokkenen - in het bijzonder de jonge sporters - staat vanzelfsprekend voorop. Maar ik kan me voorstellen dat dit besluit voor onze Talent TeamNL-sporters als een teleurstelling binnenkomt. Dit vraagt nu om de nodige veerkracht met een nieuwe horizon. Samen met de bonden gaan we aan de slag om er een mooi Europees Olympisch Jeugdfestival van te maken in december 2021. Ondertussen hopen we uiteraard dat we het virus onder controle krijgen."

Aan de wintereditie van de EYOF, doen in totaal zo’n 1800 atleten mee van veertien tot achttien jaar. Zij zijn afkomstig uit 48 verschillende Europese landen. Naast de eerder genoemde sporten staan in Vuokatti cross country, noordse combinatie, ijshockey, ski springen op het programma.

Deel dit artikel op social media: