Topsport TeamNL Voor technisch directeuren

Erasmus MC High Performance Partner van TeamNL

9 september 2020
Erasmus MC High Performance Partner van TeamNL

Een aantal specialisten van het Erasmus MC en daarmee hun afdeling mogen zich High Performance Partners van TeamNL noemen. Ze ontvingen als symbolische dank voor hun inzet voor de topsport in Nederland een plaquette van Cees-Rein van den Hoogenband, de medisch directeur van TeamNL.

Diverse afdelingen van enkele Nederlandse ziekenhuizen zijn erkend als High Performance Partner van TeamNL. Deze erkenning volgt op jarenlange samenwerking met de medische staf van TeamNL. Ook Erasmus MC is 'leverancier' van medische kennis. 

Cees-Rein van den Hoogenband licht toe: "De afgelopen acht jaar zijn er grote stappen gezet naar een kwalitatief hoogwaardig netwerk van allerlei medici: zoals sportartsen, orthopeden, radiologen, cardiologen en neurologen. Verschillende internisten, specialisten en chirurgen van het Erasmus MC maken deel uit van dit netwerk. Veel specialisten zetten zich belangeloos en vaak in vrije uurtjes in om topsporters zo snel en goed mogelijk te begeleiden op medisch gebied. Dat wordt ook mogelijk gemaakt door hun werkgevers. Die extra inspanningen van specialisten en centra hebben de topsportgeneeskunde in Nederland afgelopen jaren op de kaart gezet. Wij zijn ons daar als medische staf van TeamNL zeer van bewust en daarom hebben we die verschillende instellingen benoemd als TeamNL High Performance Partner."

De samenwerking tussen het medische team van TeamNL met het Erasmus MC heeft onder andere betrekking op het trainen van ploegartsen op het gebied van acute opvang en behandeling van sporters met hitteletsel en op het gebied van schildklierproblematiek. Ook is het ziekenhuis betrokken bij het beoordelen en adviseren van de protocollen die sportbonden hebben opgesteld ten aanzien van het hervatten van trainingen tijdens COVID-19.

Deel dit artikel op social media: