NOC*NSF Sportverenigingen Sportwereld tegen corona Coronavirus en sport

'Gezonde Cheque' van Gelregym voor leden steunt ondernemers

11 juni 2020
'Gezonde Cheque' van Gelregym voor leden steunt ondernemers

De coronacrisis zorgt voor bizarre taferelen. Competities liggen stil en clubhuizen blijven leeg. Gelukkig ontstaan er binnen de sportwereld ook tal van geweldige initiatieven om in beweging en in contact te blijven, of anderen te helpen. De 'Gezonde Cheque' van Gelregym uit Dieren is zo'n mooi voorbeeld.

Nico Westra is bestuurslid bij Gelregym uit Dieren, gemeente Rheden. De gymnastiekvereniging bestaat al ruim 80 jaar en met de ruim 200 leden heeft de club niet alleen een lokale, maar ook een regionale functie. "Dat laatste vooral vanwege de freerunning groep, die wij naast het klassieke gymnastiek en turnen hebben, die trekt ook kinderen uit andere gemeenten."

Sinds een week is de club weer voorzichtig begonnen met training geven, vooralsnog 'het nieuwe turnen' in de buitenlucht. Het was een lange tijd dat er geen activiteiten mochten plaatsvinden. Westra beaamt dat het bestuur dat heel lastig vond. "Daar zit je dan als bestuur: wat kunnen we onze leden bieden voor de contributie, die ze betalen? Niets, want we mogen niets! Dat vonden we best een dilemma. Daarop hebben we de 'Gezonde Cheque' bedacht, deze hebben we onze leden toegestuurd tegelijk met de inning van de contributie van het tweede kwartaal."

Iets terugdoen voor de leden én de ondernemers

De 'Gezonde Cheque' is een tegoedbon met een waarde van 15 euro per lid, die ingewisseld kan worden bij Bosveld Groente & Fruit. "Dat is een lokale groenteboer, die op ons verzoek graag mee wilde doen met de actie. Onze leden kregen de bon medio mei en hij is in te wisselen tot eind juni. We hopen dat veel leden er gebruik van maken!"

Hoe kwam het bestuur van Gelregym tot deze actie? "De uitgangspunten waren duidelijk: we vonden het niet reëel om de hele contributie terug te geven aan de leden. We zijn dan wel een gezonde vereniging, maar een aantal kosten lopen ook gewoon door en we moeten toch ook een beetje reserves opbouwen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de leden goed en gezond eten. En iedereen kent wel de situatie van de lokale ondernemers, die het in deze coronatijden lastig hebben. Hen helpen we hiermee en misschien zullen zij in de toekomst dan weer een sponsor van ons willen zijn."

Vooruitkijkend is het bestuur al aan het nadenken over de volgende ondernemer die de club op deze manier wil ondersteunen. "Zo kunnen we toch iets terugdoen, voor onze leden en onze lokale ondernemers!"

Deel dit artikel op social media: