NOC*NSF Coronavirus en sport

Podcast met Gerard Dielessen over sport in tijden van corona

8 mei 2020
Podcast met Gerard Dielessen over sport in tijden van corona

Onze algemeen directeur Gerard Dielessen werkte deze week mee aan de podcastserie van Yves Gijrath Een-tweetje met Yves, ondernemen in tijden van corona. Hij spreekt daarin over de maatschappelijke rol van sport en het belang van financiële steun om de unieke sportinfrastructuur in Nederland overeind te houden. Dielessen noemt sport ‘hartstikke belangrijk en essentieel voor onze samenleving’ en moedigt daarom mensen aan te blijven sporten en bewegen. Hij gaat daarbij in op hoe sporten in een anderhalvemetersamenleving mogelijk kan worden gemaakt.

Dielessen geeft verder aan te verwachten dat het karakter van de sport zal gaan veranderen door het coronavirus, van mondialisering naar regionalisering. Ook het uitstel van de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio komt aan bod en de gevolgen hiervan voor bijvoorbeeld het TeamNL Tokyo Center.

Hij spreekt zijn trots uit over hoe we in Nederland de topsport hebben ingericht en de verbinding die er tussen top- en breedtesport wordt gelegd. Om de sportdeelname onder jeugd te bevorderen pleit Dielessen daarbij voor een gratis éénjarig lidmaatschap bij sportverenigingen voor kinderen tot en met 12 jaar.

Deel dit artikel op social media: