Topsport Coronavirus en sport

World Games verplaatst naar 2022

3 april 2020
World Games verplaatst naar 2022

De World Games zijn met een jaar uitgesteld. De organisatie besloot daartoe door de verplaatsing van de Olympische Spelen vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. De wereldspelen, die voor de zomer van 2021 waren voorzien, vinden nu plaats van 7 tot en met 17 juli 2022, in het Amerikaanse Birmingham.

De World Games worden eens in de vier jaar georganiseerd, altijd een jaar na de Spelen. Bij de Wereldspelen staan 32 sporten op het programma die niet olympisch zijn, zoals een aantal vechtsporten, squash, korfbal en biljarten.

Het korfbalverbond KNKV coördineert in samenspraak met NOC*NSF de uitzending naar de World Games. "De aanleiding is natuurlijk triest, maar ik ben blij met het besluit om de World Games naar juli 2022 te verplaatsen. Deze tijdsperiode doet namelijk recht aan het belang van het evenement", zegt KNKV-directeur Kees Rodenburg.

Aan de World Games doen ongeveer 3600 atleten uit honderd landen mee. In 2017 in Wroclaw veroverde TeamNL zeven medailles: drie keer goud, twee keer zilver en twee keer brons. 

Foto: Marco Spelten Fotografie

Deel dit artikel op social media: