NOC*NSF Partners Sportbonden

NOC*NSF blij met hogere afdracht Nederlandse Loterij

Redactie 21 april 2020
NOC*NSF blij met hogere afdracht Nederlandse Loterij

De Nederlandse Loterij heeft bekend gemaakt in 2019 in totaal € 173,1 miljoen aan afdrachten uitgekeerd te hebben: € 109,1 miljoen aan de Nederlandse staat, 17,6 miljoen euro aan 18 verschillende goede doelen en 46,4 miljoen euro aan de Nederlandse sport. NOC*NSF is blij met deze bijdrage die zowel voor de topsport als voor de sport in de volle breedte is ingezet.

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF: "Wij zijn blij met de hogere afdracht die de Nederlandse Loterij in 2019 aan de sport heeft kunnen doen. Ieder jaar weer maakt de Nederlandse Loterij het met deze afdracht mede mogelijk dat zo veel mensen in Nederland aan sport doen en van sport genieten. Dat is erg belangrijk want er valt veel te winnen met sport. Ik wil de Nederlandse Loterij dan ook erg bedanken voor haar inzet. En vooral dank ik allen in Nederland die aan Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten of de Toto hebben meegedaan. Blijf dat doen, je steunt de sport daar erg mee. Zeker nu."

Wij zijn blij met deze hogere afdracht. Hoe belangrijk sport is ondervinden we op dit moment aan den lijve
A. (Anneke) van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF

Jaarlijks gaat er rond de 45 miljoen euro vanuit Nederlandse Loterij naar de Nederlandse sport. Iedereen in de sport heeft daar wat aan. Hiermee worden contributies lager gehouden, kunnen competities worden georganiseerd en kan de sport via innovaties mee met maatschappelijke ontwikkelingen zoals de digitalisering. Ook de gehandicaptensport en de topsport profiteren van deze bijdrage.

"Hoe belangrijk sport is ondervinden we op dit moment letterlijk aan den lijve", vervolgt Anneke van Zanen-Nieberg. "Iedereen mist de sport op dit moment zeer. Een eerste onderzoek geeft aan dat door het corona-virus het aandeel Nederlanders dat wekelijks sport is gedaald van 65 naar 55%. Vooral kinderen en jeugd zijn extreem minder gaan sporten (van 89% naar 54%) tov 2019, zij missen de sport het meest. Zou mooi zijn als we vooral hen binnenkort weer op onze sportclubs kunnen ontvangen."

Deel dit artikel op social media: