NOC*NSF Coronavirus en sport

Sport dankt Bruno Bruins

20 maart 2020
Sport dankt Bruno Bruins

De Nederlandse sportwereld is geschrokken van het plotselinge aftreden van Bruno Bruins, tot donderdag minister voor Medische Zorg en Sport. De sport is Bruins veel dank verschuldigd. Niet in de laatste plaats voor de door hem aangevoerde strijd tegen het coronavirus, maar zeker ook vanwege zijn grote betrokkenheid bij en inzet voor de sport. Bruno Bruins is de geestelijk vader van het Nationaal Sportakkoord dat midden 2018 door hem met de lokale overheden en de Nederlandse sport werd afgesloten.  

Anneke van Zanen-Nieberg voorzitter NOC*NSF: “Wat ik altijd heb gewaardeerd aan Bruno Bruins is dat hij de nadruk legt op het belang van plezier in de sport. Zijn doel als minister was echt alle Nederlanders te laten sporten en bewegen. ‘Dat is gezond en vooral ook gezellig’ is een van zijn uitspraken daar over. Ik dank Bruno Bruins zeer voor wat hij voor de sport heeft gedaan en hopelijk zien we hem na een spoedig herstel snel weer terug langs het veld of in de hal.”

Wat ik altijd heb gewaardeerd aan Bruno Bruins is dat hij de nadruk legt op het belang van plezier in de sport.
Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “De samenwerking met Bruno Bruins was vanaf het begin erg prettig en constructief. Die samenwerking begon al kort na zijn aantreden in PyeongChang tijdens de Olympische en Paralympische Winterspelen van 2018. In de twee jaar daarna hebben wij hem leren kennen als een toegewijde en enthousiaste supporter van de Nederlandse sport. Zijn enthousiasme voor onze topsporters als voorbeeld voor iedereen, en voor onze sterke verenigingscultuur leverde een gemeenschappelijke basis op voor een nationaal sportbeleid om trots op te zijn.”

Deel dit artikel op social media: