Partner Gazelle TeamNL fiets Tokyo 2020 NOC*NSF Tokyo 2020

TeamNL rijdt tijdens Tokyo2020 op e-bikes van Gazelle

21 januari 2020
TeamNL rijdt tijdens Tokyo2020 op e-bikes van Gazelle

Op de Olympische Spelen van Tokio krijgen onze sporters e-bikes van Koninklijke Gazelle tot hun beschikking. De eerste exemplaren zijn dinsdag overhandigd aan chef de mission Pieter van den Hoogenband, skateboardster Roos Zwetsloot en para-atlete Noëlle Roorda.

Het is de eerste keer dat TeamNL elektrische fietsen inzet tijdens de Olympische Spelen. "Deze e-bikes bieden een mooie oplossing voor onze sporters en staf om zich in de hitte en een hoge luchtvochtigheid in Tokyo nét wat makkelijker en sneller te verplaatsen", reageert Esther Vergeer, chef de mission van de Paralympische Spelen. "Tijdens het grootste sportevenement ter wereld hebben onze sporters alle energie nodig om te presteren. Deze innovatie en ontwikkeling in de wereld van tweewielers is dus bijzonder welkom en past uitstekend."

De oranje fietsen staan inmiddels wereldwijd symbool voor Nederland. Daar zijn we erg blij mee.
Pieter van den Hoogenband

"Het is mijn taak als chef de mission om er alles aan te doen om onze sporters en staf tijdens de Spelen zo goed mogelijk te faciliteren en het succes van onze ploeg te vergroten", aldus Pieter van den Hoogenband, die onze afvaardiging leidt op de Olympische Spelen. "Onderdeel hiervan is het faciliteren van comfortabel vervoer. Sinds de Spelen van 2014 doen we dat ook met fietsen, die een ideale oplossing voor sporters en staf bieden om bijvoorbeeld naar de venues of het krachthonk te rijden. Daarnaast staan de oranje fietsen inmiddels wereldwijd symbool voor Nederland. Daar zijn we erg blij mee. Met Gazelle hebben we hier een betrouwbare partner voor."

Gazelle is sinds 2013 als partner aan TeamNL verbonden. Het fietsmerk sponsort de vrije tijd van onze olympiërs. “Er zijn maar weinig momenten van vrije tijd voor de sporters tijdens Tokyo 2020. En juist dat zijn de momenten waarop Gazelle graag helpt, nu met een elektrische fiets”, meldt Huub Lamers, managing director van Gazelle.

200121 Teamnl Naar Tokyo Met Gazelle E Bikes Noelle Roorda En Roos Zwetsloot800 (2)

Para-atlete Noëlle Roorda en skateboardster Roos Zwetsloot met de TeamNL fiets

Deel dit artikel op social media: