Sportdeelname Paralympisch

Studenten maken kennis met paralympische sport op Paralympic Experience Day

30 januari 2020
Studenten maken kennis met paralympische sport op Paralympic Experience Day

Op Hogeschool Windesheim in Zwolle namen woensdag ongeveer 150 tweede- en derdejaars studenten van verschillende ROC’s en HBO-sportopleidingen deel aan de vijfde Paralympic Experience Day. Windesheim, elf sportbonden en NOC*NSF organiseren deze dag om toekomstige professionals in de sport paralympische sporten te leren kennen en te ervaren.

In een College Tour-setting schetste oud-chef de mission van Paralympisch TeamNL André Cats aan de hand van praktijkverhalen het belang van sport en bewegen voor mensen met een beperking. Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink benadrukte: "Sport heeft bij mij gezorgd voor meer eigenwaarde en betere gezondheid. Sportclubs zijn voor mensen met en zonder een beperking een belangrijke ontmoetingsplaats. Laten we vooral stimuleren dat reguliere clubs meer open staan voor iedereen."

Laten we vooral stimuleren dat reguliere clubs meer open staan voor iedereen
Rick Brink, minister Gehandicaptenzaken

Onder leiding van de sportbonden maakten de studenten kennis met judo, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, rolstoeltennis, tafeltennis, wielrennen, atletiek, goalball, boccia, blindenvoetbal en zitvolleybal. Vakdocent Ruud Dominicus liet namens de Koninklijke Visio, een organisatie voor slechtziende en blinde mensen, de deelnemers ervaren hoe het is sporters te coachen die niet kunnen zien.

Niek Kamphuis, student van de minor aangepast sporten van Hogeschool Windesheim: “Samen met NOC*NSF en de sportbonden heb ik de mogelijkheid gehad om deze dag mede te organiseren. Onwijs leerzaam en ik ga zeker weten de Paralympische Spelen in Tokyo intensief volgen.”

Deel dit artikel op social media: