Topsport Lausanne 2020

Zeven ijshockeyers naar de Jeugd Olympische Spelen van Lausanne 2020

ijshockeyers 11 november 2019
Zeven ijshockeyers naar de Jeugd Olympische Spelen van Lausanne 2020

Zeven ijshockeytalenten gaan met Talent TeamNL in januari mee naar de Winter Youth Olympic Games in het Zwitserse Lausanne.

De Nederlandse IJshockeybond heeft drie jongens en vier meisjes uit de geboortejaren 2004 en 2005 voorgedragen. Zij hebben zich via de National Skills Challenge in Tilburg geplaatst voor het evenement.

Tijdens de Youth Olympic Games spelen ze 3-op-3-wedstrijden in teams die zijn samengesteld uit ijshockeyers uit verschillende landen. In totaal zijn er bij de jongens en bij de meisjes ieder acht teams van dertien spelers; 11 veldspelers en 2 goalies.

In totaal doen er veertig landen mee aan het ijshockeytoernooi. De beste speler bij de jongens en meisjes per land heeft zich automatisch geplaatst, waarna de overige deelnemers aan de hand van de ranking zijn geplaatst. Met drie jongen en vier meisjes vaardigt Nederland het maximale aantal deelnemers af.

De Nederlandse deelnemers

Bij de jongens worden namens Nederland Dylan Wesseling, Corné van Stuijvenberg en Ryan Kölgen afgevaardigd. Bij de meisjes gaan Kimberly Collard, Iris van Houten, Roos Karst en Sanne Claessens naar de Youth Olympic Games.

Deel dit artikel op social media: