Topsport Lausanne 2020

Snowboardster Melissa Peperkamp naar Jeugd Olympische Spelen

18 oktober 2019
Snowboardster Melissa Peperkamp naar Jeugd Olympische Spelen

De vijftienjarige snowboardster Melissa Peperkamp uit IJsselstein mag mee naar de Jeugd Olympische Winterspelen in Lausanne, Zwitserland. Dat evenement vindt plaats in januari 2020. De Jeugd Olympische Spelen zijn bedoeld voor jonge topsporters. Ze doen hier veel ervaring op die gebruikt kan worden op hun reis naar het grote internationale podium.

De Nederlandse Ski Vereniging heeft Melissa voorgedragen in de discipline snowboard freestyle. Bij de jeugd wereldkampioenschappen in Zweden werd ze eerder dit jaar zevende op het onderdeel slopestyle en achtste op de big air. Die prestaties waren voldoende om met Talent TeamNL mee te mogen naar het jeugd olympisch evenement.

Melissa is de eerste sporter van Talent TeamNL die gekwalificeerd is. Naar verwachting zal het team, onder leiding van chef de mission Marianne Timmer, in elk geval aangevuld worden met langebaanschaatsers, shorttrackers en enkele ijshockeyers.

Deel dit artikel op social media: