Topsport Paralympisch

Gezocht: Paralympisch Talent!

3 oktober 2019
Gezocht: Paralympisch Talent!

Ben je of ken je een nieuw Paralympisch talent? Laat je scouten bij de Paralympische Talentdag op zondag 20 oktober! We zoeken sportieve deelnemers tussen 12 en 35 jaar met een lichamelijke of visuele beperking en vol sportambitie.

Zestien deelnemers talentdag actief op Spelen

Sinds 2009 hebben er meer dan vierhonderd sporters met een beperking deelgenomen aan een NOC*NSF Paralympische Talentdag. Hiervan zijn meer dan 35 sporters nog actief in programma’s onder regie van de sportbond. Maar liefst zestien van deze sporters hebben deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Rio, waarvan er vijf een medaille hebben behaald! Het hoge niveau van de Paralympische sport in Nederland willen we vasthouden, de ingezette stijgende lijn voortzetten. Voor de Paralympische Spelen van 2024 en 2028 zijn wij daarom op zoek naar nieuw talent!

Paralympische talentdag op 20 oktober

Op zondag 20 oktober 2019 organiseert NOC*NSF samen met veertien sportbonden de TeamNL Paralympische Talentdag op Papendal. We zoeken deelnemers met een lichamelijke of visuele beperking, die sportief zijn en ambities in de sport hebben. De beperking kan verschillen van het missen van drie vingers tot het hebben van een dwarslaesie.

Para Talent 1200

Tijdens de Paralympische Talentdag beoordelen talent- en bondscoaches van verschillende sporten de potentie van de deelnemers. We bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingsomgeving.

Anne Ouwerkerk

anne.ouwerkerk@nocnsf.nl

Deel dit artikel op social media: