Topsport Milano-Cortina 2026

Winterspelen 2026 in Milaan en Cortina d'Ampezzo

24 juni 2019
Winterspelen 2026 in Milaan en Cortina d'Ampezzo

De Olympische en Paralympische Winterspelen 2026 zijn toegewezen aan Milaan en Cortina. Daarmee vinden de Spelen na Parijs 2024 opnieuw in Europa plaats. De leden van het IOC namen dit besluit maandag tijdens hun congres in Lausanne.

Er was keuze uit twee bids, Stockholm-Åre en Milaan-Cortina. De voorkeur ging uit naar de Italiaanse combinatie van steden.

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF: “Het maakt ons niet echt uit waar de Olympische en Paralympische Spelen worden georganiseerd. Wij doen er altijd alles aan om TeamNL perfect voorbereid aan de start van die Spelen te brengen, daar hebben we ook nu weer 7 jaar voor. Voor ons als enthousiaste sport- en schaatsnatie is het wel prachtig om in 2026 de Spelen opnieuw dicht bij huis te hebben.”

Zie hier voor meer over de plannen van Milaan-Cortina.

Deel dit artikel op social media: