NOC*NSF Veilige Sport

Nederlandse sportbonden en NOC*NSF met boot aanwezig in botenparade Pride Amsterdam

10 februari 2019
Nederlandse sportbonden en NOC*NSF met boot aanwezig in botenparade Pride Amsterdam

Een boot met vertegenwoordigers van zeventien sportbonden en NOC*NSF vaart dit jaar op 3 augustus mee in de feestelijke botenparade van Pride Amsterdam. De line-up is zondag bekendgemaakt in Amsterdam.

Pride Amsterdam vraagt jaarlijks aandacht voor de rechten en acceptatie van lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders en interseksuelen. Het evenement, waarvan de botenparade wordt gezien als hoogtepunt, vindt plaats van zaterdag 27 juli tot en met zondag 4 augustus.

Na de succesvolle deelname van de KNRB (Koninklijke Nederlandse Roeibond) in 2016 en 2018 heeft de roeibond samen met Pride and Sports het voortouw genomen om collega-sportbonden ook aan boord te krijgen.

"Het is natuurlijk fantastisch om de roeisport te etaleren, maar het is veel beter als we met elkaar een vuist maken en de Nederlandse sport zichtbaarheid geven. Heel goed dat NOC*NSF hierin zijn captainsrol pakt", aldus Monica Visser, directeur van de roeibond.

De slogan van Pride and Sports is in deze ook goed van toepassing "Iedereen voor zich is een druppel, samen zijn we de oceaan. We hebben met elkaar één gezamenlijke boodschap: iedereen moet zichzelf kunnen zijn in de sport en iedereen is welkom."

Binnen het thema ‘remember the past and create the future’ zal hieraan uitwerking worden gegeven. De deelname is een mooie stap om LHBTI binnen de sport volledig geaccepteerd te krijgen.

Deel dit artikel op social media: