NOC*NSF Organisatie

Anneke van Zanen–Nieberg voorgedragen als nieuwe voorzitter NOC*NSF

27 februari 2019
Anneke van Zanen–Nieberg voorgedragen als nieuwe voorzitter NOC*NSF

Het bestuur van NOC*NSF heeft op advies van de vertrouwenscommissie bestaande uit voorzitters van bonden, bestuursleden van NOC*NSF en de voorzitter van de Atletencommissie, besloten Anneke van Zanen-Nieberg voor te dragen als nieuwe voorzitter van NOC*NSF.

et bestuur zal op 15 april 2019 een extra Algemene Vergadering organiseren ter verkiezing van de nieuwe voorzitter. De nieuwe voorzitter volgt André Bolhuis per 20 mei op. Bolhuis maakt vanaf 2007 deel uit van het bestuur van NOC*NSF waarvan de laatste 9 jaar als voorzitter.

Uit de motivatie van de vertrouwenscommissie: “Met Anneke van Zanen krijgt de sportkoepel een voorzitter met een brede, relevante bestuurlijke ervaring, zowel in de sport als daarbuiten. Zij heeft zeer goede kennis van de sport en heeft ervaring in meerdere relevante netwerken.”

Anneke van Zanen: “Het is een grote eer om zowel door de vertrouwenscommissie van bonden en bestuur, als daarna door het bestuur unaniem voorgedragen te worden voor het voorzitterschap van NOC*NSF. Ik zie ernaar uit om hier goed invulling aan te geven. Ik hoop dat de sportbonden tijdens de Algemene Vergadering het vertrouwen in mij uitspreken, zodat we daarna samen en in verbinding met de overheid, het bedrijfsleven en de maatschappelijke omgeving, krachtig verder kunnen bouwen aan de sport in Nederland.”

Het bestuur van NOC*NSF heeft in de afgelopen dagen het voornemen om Anneke van Zanen-Nieberg voor te dragen als nieuwe voorzitter met haar besproken. Zij heeft zich daarna samen met de RvC van haar huidige werkgever beraden op deze situatie om werkafspraken te maken in relatie met het mogelijk bekleden van deze vrijwilligersfunctie. Onverhoopt is daarbij gebleken dat dit niet mogelijk was. Daarop heeft Anneke aangegeven, alle factoren afwegend, te kiezen voor de kandidatuur van het voorzitterschap van NOC*NSF.

Extra Algemene Vergadering

Het bestuur van NOC*NSF schrijft een extra Algemene Vergadering uit die gehouden zal worden op 15 april as. waarin de verkiezing van de nieuwe voorzitter plaats zal vinden. Deze volgt André Bolhuis dan per 20 mei 2019 op. De convocatie met onderbouwing van de kandidaatstelling wordt uiterlijk 4 maart aan de leden gezonden.

De leden van NOC*NSF kunnen conform de statuten (artikel 6, lid 5 en artikel 7, lid 5) tot 18 maart ook zelf kandidaten voordragen.

Deel dit artikel op social media: