Header Scholen

Doe mee met de 10@10 Challenge

De 10@10 Challenge is een supertof beweegprogramma waarin TeamNL-sporters Celeste Plak, Roy Meyer, Jetze Plat en Maureen Ellsworth met een basisschoolklas in 10 minuten 10 verschillende sporten ontdekken. Van dribbelen met een basketbal, tot de schoolslag bij zwemmen en het serveren bij tennis. De 10@10 Challenge is gemaakt voor basisscholen, maar je kunt het natuurlijk ook thuis doen. Veel sportplezier gegarandeerd! Doe je mee?

Bekijk de 10@10 Challenge

Bekijk de 10@10 challenge

Klik op de video hiernaast om de 10@10 Challenge te bekijken. Op vrijdag 15 september om 10.00 uur openen meer dan duizend basisscholen in Nederland de Nationale Sportweek met de 10@10 Challenge. Doet de bassischool of BSO van jouw kinderen nog niet mee aan de 10@10 Challenge? Dat is zonde natuurlijk! Deel de video dan met de juf, meester of gymdocent en stuur ook de lesbrief mee met alle informatie en instructies. Je kunt de oefeningen ook los uitvoeren. Klik hiervoor op het uitklapmenu hieronder!

Oefening #1 van de 10@10 Challenge: Atletiek

Oefening #2 van de 10@10 Challenge: Zwemmen

Oefening #3 van de 10@10 Challenge: Voetballen

Oefening #4 van de 10@10 Challenge: Boksen

Oefening #5 van de 10@10 Challenge: Tennissen

Oefening #6 van de 10@10 Challenge: Basketballen

Oefening #7 van de 10@10 Challenge: Schaatsen

Oefening #8 van de 10@10 Challenge: Volleyballen

Oefening #9 van de 10@10 Challenge: Dansen

Oefening #10 van de 10@10 Challenge: Cooling down

Nationale Schermvrij-dag

Binnen de samenwerking met NOC*NSF wil Odido bijdragen aan de bewustwording van het schermgedrag bij kinderen en de vermindering van schermtijd. We zijn zo actief met onze smartphone dat we beweging soms vergeten, terwijl dat zo belangrijk is voor mentale en fysieke gezondheid. Als partner van TeamNL wil Odido daar verandering in brengen en introduceert daarom de Nationale Schermvrij-dag tijdens de Nationale Sportweek. Een dag waarop we twee uur lang ons scherm aan de kant leggen en samen gaan sporten. Onder begeleiding van bekende TeamNL atleten worden er sportlessen georganiseerd op basisscholen.

Nsw Article Header

Samen voor meer bewegen

Nederlandse kinderen bewegen steeds minder goed. Net iets meer dan de helft van de kinderen beweegt voldoende. Dat is te weinig. Sporten is niet alleen erg leuk en fijn is, het heeft ook een positief effect op motorische vaardigheden, fitheid en natuurlijk de gezondheid van kinderen. NOC*NSF, Matrix Fitness en de Europese Week van de Sport onderstrepen samen het belang van bewegen bij kinderen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten rondom de Nationale Sportweek.