Internationale Zaken Header afbeelding bsr agency

Team Internationale Zaken

Een sterkere wereld door de kracht van sport

NOC*NSF streeft ernaar om met de kracht van sport een positieve impact te hebben, niet alleen in eigen land, maar wereldwijd. De afdeling Internationale Zaken heeft als doel meer invloedrijke Nederlandse sportbestuurders, meer prestigieuze internationale topsportevenementen en bijeenkomsten in Nederland en meer wereldwijde zichtbaarheid voor sportland Nederland. Hiermee helpen we de Nederlandse nationale doelen te behalen en leveren we een bijdrage aan de ontwikkeling van sport op internationaal niveau. Zo creëren we met de kracht van sport niet alleen een sterker Nederland, maar een sterkere wereld.

Internationale Visie Cover 760 x

Internationale visie

We winnen veel met sport. Als lid van de wereldwijde Olympische en Paralympische beweging dragen we deze overtuiging ook internationaal uit. Internationale Zaken werkt op basis van pijlers: Vernieuwing van de sport, Bestuurlijke ontwikkeling, Maatschappelijke impact en Evenementen.

Het waarmaken van deze ambities valt of staat met een goede internationale vertegenwoordiging en samenwerking met de bij NOC*NSF aangesloten sportbonden. De internationale visie van NOC*NSF beschrijft hoe wij invulling geven aan die vier pijlers.

Lees de internationale visie

Meer weten over internationale zaken?

Neem contact op