Themafonds Olympisch Sporterfgoed

Fonds ter ontsluiting van de NOC*NSF collectie

NOC*NSF heeft vanuit het Olympic Charter de verantwoordelijkheid te zorgen voor het goede beheer en de ontsluiting van het Olympisch Sporterfgoed. In de afgelopen jaren is veel energie gestopt in het inventariseren, rubriceren en beschikbaar maken van de NOC*NSF collectie. Nu een en ander zichtbaar is, is de vraag actueel hoe te zorgen voor een betere ontsluiting van de collectie.

Mooie voorbeelden uit de collectie zijn de tandem waarop Bernard Leene en Daan van Dijk het eerste Nederlands’ goud behaalden op de Olympische Spelen van 1928 in Amsterdam, de ‘spikes’ van atlete Fanny Blankers-Koen die vier maal goud haalde op de Olympische Spelen van 1948 in Londen en het zwempak van Inge de Bruijn waarin zij goud won op de Olympische Spelen van 2004 in Athene.

De belangrijkste onderdelen van de collectie zijn te zien op: Collectiegelderland.nl/organisaties/nocnsf/ en op www.sporterfgoed.nl.

Met behulp van deze collectie kan de Olympische educatie bovendien gestimuleerd en ondersteund worden. Het doel is om erfgoed duurzaam te verzamelen, te ontsluiten en te promoten.

NOC*NSF zorgt voor een toegankelijk depot met Olympische sporterfgoed, concreet door de volgende activiteiten:

  • Ontwikkeling van een innovatief virtueel museum met Olympisch Sporterfgoed
  • De aanschaf van nieuwe items voor de collectie
  • Het ontwikkelen en in stand houden van diverse mobiele en tijdelijke presentaties vooral gericht op educatieve activiteiten.

Help mee het Olympisch Sporterfgoed te ontsluiten!

Als u, net als wij, overtuigd bent van de waarde van het Olympisch Sporterfgoed voor volgende generaties en met name ook aan het belang van het ontsluiten hiervan, kunt u hier actief aan bijdragen door een schenking aan het themafonds.

U kunt als gever uw voorkeur uitspreken voor een van de genoemde activiteiten, waarmee NOC*NSF rekening zal houden bij de besteding van de middelen.

Wat is voor mij de beste manier om te geven?

Bent u benieuwd welke manier van geven het beste bij u past? En of dit nog fiscale voordelen kan opleveren? Gebruik dan de Geefwijzer op Sportdaargeefjeom.nl.

Contact

Wilt u meer weten over Geven aan Sport of heeft u reeds besloten om bij te dragen aan het Fonds Olympisch Sporterfgoed van NOC*NSF? Vul dan het antwoordformulier in.