Samen voor een sterker Nederland

Een van de kernwaarden van NOC*NSF is samen. Elkaar beter en sterker maken. We geloven in samenwerking binnen en buiten het veld. Dit komt tot uiting in onze relaties en onderling, in partnerships, met sportbonden, verenigingen, het bedrijfsleven, overheden en de politiek.

Met trots en veel plezier is de samenwerking tussen Missie H2 en NOC*NSF voor TeamNL en de Nederlandse Sport beklonken tijdens de feestelijke lancering op 30 augustus jl.

Missie H2

Zes sterke Nederlandse bedrijven; Gasunie, Shell Nederland, Remeha, Stedin Groep, Port of Amsterdam en Groningen Seaports hebben de krachten gebundeld onder de naam - Missie H2 -. In aanloop naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo 2020 zal Missie H2 waterstof promoten als belangrijke en duurzame energiedrager voor de toekomst.

TeamNL en waterstof

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het water vormt enerzijds een uitdaging wat betreft onze veiligheid en is tegelijkertijd vaak de drijvende kracht achter economische groei. Onze roeiers, zwemmers en watersporters kennen de kracht van het water ook maar al te goed. Water heeft hen succes gebracht, medailles waar heel Nederland trots op is.

Missie H2, draagt een warm hart toe aan TeamNL en draagt bij aan het succes van TeamNL op weg naar De Spelen Tokyo 2020. NOC*NSF steunt de innovatieve en duurzame beweging voor waterstof. TeamNL, en daarbinnen met name de sporters op en in het water, zal zich inzetten om heel Nederland te laten kennismaken met waterstof en de mogelijkheden ervan als duurzame energiedrager.