Geboren: 22 augustus 1979 te Jakarta (Indonesië)

Onderdeel: dubbelspel (met Lotte Jonathans)
Prestatie: in kwartfinale met 5-15, 2-15 verloren van Koreaans koppel
Onderdeel: enkelspel
Prestatie: zilver

2000, Olympische Spelen XXVII in Sydney
Prestatie: in kwartfinale verloren met 2-11, 1-11 van Camilla Martin (Den)

Mia Audina veroverde op de Olympische Spelen in Athene een zilveren medaille. Het was de eerste olympische badmintonmedaille ooit voor Nederland. Maar niet voor Audina. De tweede plaats was een evenaring van haar prestatie op de Spelen van Atlanta in 1996, toen ze nog voor Indonesië uitkwam.

De badmintonster verloor in de finale van het vrouwenenkelspel van de Chinese Zhang Ning. Audina won de eerste set, maar moest daarna de wedstrijd aan een ontketende Ning laten, 8-11, 11-6 en 11-7.

De Nederlandse was niet voor zilver naar Athene gekomen, maar voor goud. Desondanks kon Audina ruim anderhalf uur na de verloren finale zeggen dat ze tevreden was met zilver. “Maar het was eerst heel bitter. Ik begin het nu langzaam toch te waarderen. De topdrie van de wereld is Chinees, eigenlijk is het wonderbaarlijk dat ik hier een medaille pak en zelfs in de finale stond. Bovendien heb ik over vier jaar nog een kans. Ik ben nu bijna 25, Zhang Ning is 29 en heeft geen kans meer. Ik hoop over vier jaar op goud in Beijing.''

Bondscoach Martijn van Dooremalen toonde zich erg teleurgesteld over het verloren goud. Desondanks moest ook hij erkennen dat de eerste badmintonmedaille een mijlpaal is in de Nederlandse badmintonsport. “Mia heeft hier een heel hoog niveau gehaald, maar als je in de Olympische finale staat, weet je dat je tegenstander hetzelfde niveau heeft.''