Overige opties financiële ondersteuning talentvolle sporters 

Jonge sporters die in opgroeien in een financieel lastige thuissituatie en aantoonbaar talentvol blijken, kunnen er tegenaan lopen dat ze zich niet optimaal kunnen ontwikkelen. Met uitval tot gevolg. Naast de Talentvoorziening bestaan er ook nog andere opties via foundations.

Yvonne van Gennip Talent Fonds 

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds verwerft inkomsten onder particulieren en bedrijven. Daarmee wordt talentvolle sporters een kans gegeven de top te behalen. 

Ben jij een talentvolle sporter met een Belofte-, NT- of IT-status, ben je maximaal 24 jaar oud, en voldoe je aan de voorwaarden? Dan kun je jaarlijks van 1 januari tot en met 31 maart een aanvraag doen bij het Yvonne van Gennip Talent Fonds via deze website

Talentboek 

Talentboek biedt talentvolle sporters tot en met 24 jaar de mogelijkheid om extra middelen te verwerven door crowdfunding.  

Ben jij een talentvolle sporters met een belofte-, NT- IT- of Bondsstatus? Dan kun je op www.talentboek.nl een profiel aanmaken en aangeven wat je nodig hebt om je ambities waar te maken. Hiervoor kun je dan donateurs werven en donaties ontvangen.

Berg Talent 

Berg Talent helpt jongeren van 11 tot en met 18 jaar oud die op sportief vlak goed zijn (belofte-, NT- of IT-status van NOC*NSF), maar die niet voldoende financiële middelen hebben om de absolute top te behalen.  

Berg Talent is een particulier fonds van de familie van den Berg met een ANBI status. Zij doen er alles aan om Nederlands talent niet onnodig verloren te laten gaan en maken dan ook graag kennis met jou. Berg Talent ondersteunt ook de mindervalide sporters.  

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor ondersteuning door Berg Talent? Kijk dan op www.bergtalent.org. Uiteraard kun je altijd je coach of sportbond vragen om je te helpen met de aanvraag. 

Doorklikpagina (maatschappelijke en commerciële) inzet TeamNL