Sportief verbinden Di 27 juli - Dag van de Internationale events

Uitkijkend naar het regeerakkoord en vooruitkijkend naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 staat het TeamNL Olympic Festival op 27 juli in het teken van internationale evenementen (in de sport). Het is de bedoeling dat sportevenementen in 2030 van maatschappelijke en economische waarde zijn. Daarmee laten we de maatschappelijke impact van sport en haar verbindende kracht zien en zetten we Nederland toonaangevend op de kaart. Om dat te bereiken moeten we daarom morgen aan de slag met ministeries, provincies en gemeenten, het bedrijfsleven en de sport om een sportevenementenfonds te realiseren.

Het programma van het TeamNL Olympic Festival op 27 juli begint om 11.00 uur met de ontvangst in het Beachpaviljoen op het sportstrand van Den Haag. Na het welkomstwoord van Marc van den Tweel, (aankomend algemeen directeur van NOC*NSF) start het inhoudelijke programma in het Beachpaviljoen. Onder andere Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB en Sietse Bakker, uitvoerend producent van het Eurovisie Songfestival blikken terug op het EK2020 en het Eurovisiesongfestival. Vervolgens kijken we gezamenlijk vooruit hoe deze inzichten kunnen helpen om de doelstellingen voor 2030 te behalen. Na het inhoudelijke programma geeft Kirsten van de Ven (manager Vrouwenfvoetbal KNVB en ex-international) een introductie op de wedstrijd van de Leeuwinnen van TeamNL. Deze wedstrijd kijken wij vervolgens samen. Om 15.00 uur is het programma afgelopen en kun je op eigen gelegenheid nog genieten van het TeamNL Olympic Festival.

Programma

11:00​

Welkom Marc van den Tweel (aankomend algemeen directeur, NOC*NSF)​

11:15​

Introductie 2030 en morgen (Sybrecht Lensink, NOC*NSF)​

11:30  ​

Fieldlab programma (Pieter Lubberts, projectmanager)​

11:50​

Eurovisie Songfestival (Sietse Bakker, uitvoerend producent)​

12:10​

Euro 2020 (Gijs de Jong, secretaris-generaal KNVB)​

12:25​

Tot slot (Sybrecht Lensink, NOC*NSF)​

12:45​

De weg naar Tokyo van de Leeuwinnen (Kirsten van de Ven (manager Vrouwenvoetbal KNVB) en ex-international (87 interlands)) ​

13:15​

Pauze en verplaatsen​

13:30 ​

Wedstrijd met de Leeuwinnen​

15:00​

Einde​