Sportmatch

Om de sportparticipatie in gemeenten te verhogen, hebben we Sportmatch ontwikkeld. Een activatieprogramma met drie digitale platforms: een voor inwoners, een voor sportaanbieders en een voor de gemeente zelf. Sportmatch creëert beweging en zorgt ervoor dat meer inwoners gaan hockeyen, zwemmen, mountainbiken, judoën, bootcampen, noem maar op!

Sportmatch in twee minuten

Steeds meer Nederlanders sporten en bewegen op hun eigen manier. Het marktaandeel van individuele sporten zoals bootcampen, hardlopen en fitnessen groeit. Veel mensen willen nieuwe dingen uitproberen en sporten wanneer het hun uitkomt. Nu we meer en meer in een digitale wereld leven, met de mogelijkheden die dat biedt, zien we de behoefte van sporters veranderen.

Drie online platformen voor activatie

Om de sportparticipatie in gemeenten te verhogen, hebben we drie online platformen ontwikkeld: Sportbase, Clubbase en Sport In. Met Sportbase heeft de gemeente een centrale plek om sportdeelname lokaal te monitoren en te verhogen. Met Clubbase bieden we clubs tools om hun club te versterken.En met Sport In inspireren we inwoners om (vaker) te gaan sporten door een wereld aan sportieve mogelijkheden te ontsluiten.

Deze drie online platformen, met uitgebreide en nieuwe functionaliteiten, passen bij de wereld van vandaag. En bij die van morgen. Nieuwe technieken die beschikbaar komen, die interessant en relevant zijn, passen we direct toe. Zodat je altijd up-to-date bent. Nu, straks en over vijf of tien jaar.

Download de brochure

Sport In in 10 bullets

 • Elke sport, club en activiteit in je gemeente op een centrale plek

 • Eenvoudig zoeken en boeken

 • Snel een sport vinden die bij je past met de Sportwijzer

 • Reviews over sportclubs en sportactiviteiten

 • Inzicht in je eigen ‘sportgeschiedenis

 • Tips over sporten of activiteiten die je misschien interessant vindt

 • Op de hoogte blijven van landelijke en lokale sportevenementen

 • Inspirerende artikelen

 • Lokaal nieuws over sportgerelateerde zaken

 • Uitgebreide supportfunctie (chatten, appen, e-mail, digitale helpdesk)

Wat levert Sportmatch op?

een digitaal sportactivatieprogramma

Met Sportmatch zorg je voor beweging bij de gemeente en clubs. Omdat je als gemeente meer tools hebt om sportbeleid te maken en clubs te ondersteunen. En omdat sportclubs zelf meer kunnen doen om hun club te versterken of leden te werven. Inwoners komen in beweging omdat ze geïnspireerd worden en makkelijker een sport kunnen zoeken en boeken.

Dat leidt tot een grotere sportparticipatie. En daar is het om te doen. De maatschappelijke waarde van sport is groot. Je gemeente wordt er sterker, soepeler, gezonder, vitaler, socialer en minder eenzaam van. En dat is heel wat. Investeren in sport is een goede zaak.

We weten dat de Social Return On Investment (SROI) van sporten en bewegen in Nederland 2,51 bedraagt. Ofwel, de opbrengsten van sport
en bewegen zijn tweeëneenhalf keer hoger dan de investeringen die erin worden gedaan. Dat blijkt uit een onderzoek van Rebel en Mulier Instituut in opdracht van Kenniscentrum Sport.

 1. Download de brochure

een digitaal sportactivatieprogramma

Wat levert Sportmatch op?

Neem contact op

Wat kost Sportmatch?

een digitaal sportactivatieprogramma

De kosten zijn zo minimaal mogelijk. NOC*NSF is een non-profitorganisatie. Wij maken ons sterk voor een gezond, fit en goed presterend Nederland. Dat doen we niet om er geld aan over te houden. Eventuele verdiensten gebruiken we om Sportmatch verder te ontwikkelen en optimaliseren. Dat doen we in overleg met gemeenten die er al mee werken.

Je hebt de keuze uit verschillende pakketten: zonder betaalmodule, met betaalmodule of op maat. Voor die laatste is het lastig om een indicatie van de kosten te geven. Dat is afhankelijk van de functionaliteiten die je dan kiest. Bij een pakket met betaalmodule biedt Clubbase de mogelijkheid om betaalde activiteiten aan te maken die je als bezoeker op Sport In kunt boeken en betalen. Voor alle pakketten onderscheiden we onboardingskosten en gebruikskosten.

 1. Download de brochure

een digitaal sportactivatieprogramma

Wat kost Sportmatch?

Neem contact op