Sportdeelname Sportmatch

Resultaten van Sportmatch onder de Europese subsidie

31 juli 2024
Resultaten van Sportmatch onder de Europese subsidie

Het Sportmatch project kreeg in twee jaar tijd een enorme impuls, dankzij de Europese subsidie die NOC*NSF vanaf 2022 ontving. De subsidie liep tot mei 2024, en sindsdien zet NOC*NSF het project zelfstandig voort. Hieronder lees je de resultaten die het Sportmatch project de afgelopen twee jaar behaalde.

Sportdeelname stijgt en clubs krijgen meer omzet

In twee jaar tijd sloten vier sportbonden en acht gemeenten zich aan bij het platform, waardoor de reikwijdte van het project aanzienlijk vergroot is. In de acht gemeenten met een Sportmatch platform, steeg de sportparticipatie met 11 procent. Het aantal geboekte sportactiviteiten bij clubs nam toe met 34 procent, met in totaal 22.802 geboekte activiteiten in 2022 en 2023. Dit leidde tot een stijging in omzet voor clubs. De totale omzet voor sportclubs steeg van 159.000 euro naar 647.000 euro.

Allerlei sporten voor jong en oud en voor alle niveaus

In 2022 en 2023 boden clubs van de deelnemende bonden en gemeenten in totaal 13.962 sportactiviteiten aan. Van pilates tot rugbylessen voor kinderen, en van tafeltennisclinics tot capoeira in het park. De toename aan activiteiten zorgt ervoor dat de potentiële sporter meer keuze heeft. Het aantal bezoekers op alle platformen steeg dan ook met 15 procent, wat resulteerde in een bereik van 548.606 unieke bezoekers in 2023. 11 procent van die unieke bezoekers boekte een sportactiviteit via het platform. Het brede scala aan mogelijkheden bood sportliefhebbers van alle leeftijden en niveaus de kans om deel te nemen aan diverse activiteiten, wat bijdroeg aan de verhoogde sportparticipatie en betrokkenheid.

Zeven nieuwe gemeenten sloten aan in kwartaal 1 van 2024

In het eerste kwartaal van 2024 zijn zeven nieuwe gemeenten gestart met het platform. Een aantal van hen lanceert deze zomer of rondom de Nationale Sportweek hun lokale platform. Door de samenwerking met Infocaster blijft Sportmatch continu in ontwikkeling op basis van de wensen en behoeften van de deelnemende bonden en gemeenten. Aangezien de techniek centraal wordt beheerd, profiteren de nieuwe gemeenten kosteloos van de ervaringen en inzichten van de bonden en gemeenten die al een platform hebben.

Interesse in Sportmatch?

Heeft jouw bond of gemeente interesse in Sportmatch? Schroom dan niet en neem contact op met projectleider Pascal Schepers.

Deel dit artikel op social media: