Bonden

Sportclubs zetten zich in voor de voedselbank

26 april 2024
Sportclubs zetten zich in voor de voedselbank

Bijna tweehonderd sportclubs zamelden in april producten in voor hun lokale voedselbanken. Mensen die naar de voedselbank gaan, zijn vaak geen lid van een sportclub. Dat kan komen doordat ze zich zorgen maken over geld en niet gewend zijn om te sporten. Tijdens de actie zijn de gezinnen die gebruik maken van de lokale voedselbank van harte uitgenodigd door de sportclubs om gratis kennis te maken met hun sport. Clubs zorgen zelf voor de gratis lessen, maar het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen om de gezinnen financieel te ondersteunen.

Mooie voorbeelden van clubs

Atletiekvereniging Altis heeft met een gave actie op de atletiekbaan maar liefst 27 dozen gevuld en bij volleybalclub Limes is er naast het inzamelen van producten een mooi geldbedrag binnengehaald. Gymnastiekvereniging Fit Lisse en volleybalclub Sneek hebben ook flink actie ondernomen en atletiekvereniging Archeus nodigde zelfs de voedselbank uit voor een presentatie tijdens de algemene ledenvergadering.

Ook bij andere clubs werden nog meer leuke acties op touw gezet, zoals welk team als eerste een krat had gevuld en elders mocht je alleen met een product bij een feestje naar binnen. Er zijn zelfs al draaiboeken voor volgend jaar opgesteld.

Verschillende takken van sport

Clubs die meededen kwamen van allerlei soorten sporten, vooral van de bonden die de actie steunden. Bonden die hebben meegedaan zijn: Atletiekunie, Nederlandse Volleybalbond (Nevobo), Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV), Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB), Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), Nederlandse Golf Federatie (NGF), en Rugby Nederland.

Deel dit artikel op social media: