Atletencommissie Atletencommissie

Werk mee aan het topsportcultuuronderzoek

Atletencommissie 12 maart 2024

Zoals je als voormalig topsporter wellicht weet wordt er op dit moment een grootschalig wetenschappelijk (en onafhankelijk) onderzoek uitgevoerd naar de Topsportcultuur in Nederland.

Het doel van het onderzoek is om meer zicht te krijgen op de factoren die bijdragen aan de topsportcultuur. Daarbij wordt zowel naar positieve als negatieve elementen gekeken. De aanbevelingen moeten leiden tot effectieve en preventieve maatregelen voor het verder realiseren van een gezond en veilig topsportklimaat, nu en in de toekomst.

In totaal doen er 24 sportbonden mee. Zowel topsporters, coaches, trainers als directies en begeleiders (voedingsdeskundigen, psychologen) worden in het onderzoek betrokken.

Vanuit de NOC*NSF Atletencommissie en coaches kwam de wens om ook jou als sporters die recent is gestopt te vragen naar jouw ervaringen, omdat jij als geen ander, met wat meer afstand, de topsportcultuur kunt beschouwen. Wij zijn het daar helemaal mee eens en daarom vragen we jou om de vragenlijst voor oud-topsporters in te vullen.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10-15 minuten. Hieronder staat een link naar de vragenlijst, die in een beveiligde omgeving staat van Verinorm, het onderzoeksbureau dat het onderzoek uitvoert, samen met de Hogeschool van Utrecht.

https://verinorm.qualtrics.com/jfe/form/SV_08LOuXWZiS8C8PI

We hopen dat jullie hier tijd voor willen maken. Dat komt de cultuur in de topsport uiteindelijk ten goede!

Alvast hartelijk dank!

Anton van Wijk (onderzoeker Verinorm)
Bo Bet (NOC*NSF Atletencommissie)


Alle persoonsgegevens worden anoniem gemaakt (aan de hand van codes). Enkel bevoegde onderzoekers hebben toegang tot jouw gegevens. De resultaten die voortkomen uit dit onderzoek kunnen gebruikt worden voor wetenschappelijke doeleinden. De geanonimiseerde gegevens worden gedurende de wettelijk voorgeschreven termijnen voor mensgebonden wetenschappelijk onderzoek bewaard, zijnde 10 jaar.

Deel dit artikel op social media: