Bonden Data

Eerste intervisiegroepen datagedreven werken starten in april

28 maart 2024
Eerste intervisiegroepen datagedreven werken starten in april

Tijdens de eerste introductiebijeenkomst in januari hebben bonden kennis kunnen maken met de aanpak van van de intervisiegroepen datagedreven werken. Ook deelden sportbonden eerste voorbeelden van vraagstukken waarmee zij zitten rondom datagedreven werken. Naar aanleiding van deze bijeenkomst hebben de eerste belangstellenden zich gemeld en starten in april de eerste intervisiegroepen.

Van elkaar leren

De intervisiegroepen zijn geschikt voor zowel datafans als dataprofessionals binnen sportbonden. Het doel is om samen uitdagingen te bespreken en te leren van elkaars ervaringen en perspectieven. We streven naar groepen met een gezonde mix van rollen, kennis en ervaring.

Ben je zelf ook geïnteresseerd? Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom! Bij voldoende belangstelling starten later dit jaar nieuwe groepen. Daarnaast is er altijd de optie om belangstellenden te laten aansluiten bij een bestaande groep die op zoek is naar extra deelnemers.

Meld je aan voor de volgende introductiebijeenkomst

Op dinsdag 30 april om 13:00 uur organiseren we de volgende introductiebijeenkomst. De bijeenkomst duurt tot 14:00 en is online. We lichten daar de aanpak van intervisie toe, zetten je alvast aan het werk en beantwoorden vragen.

Wat kun je verwachten van de intervisiegroepen?

  • De behandeling van jouw eigen vraagstukken. Vraagstukken die goed passen bij intervisie bevinden zich vaak op het snijvlak van persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen op werkgebied. Denk aan vragen als: hoe zorg ik dat inzichten uit analyses ook toegepast worden? Hoe stimuleer ik een datagedreven mindset? En hoe stellen we prioriteiten in onze ontwikkeling naar een meer datagedreven team of organisatie?
  • Langdurige samenwerking. Actieve samenwerking met collega's van verschillende bonden, onder begeleiding van een ervaren facilitator.
  • Praktijkgerichte aanpak. Leer van elkaars praktijkervaringen en pas ze direct toe in je eigen context.

Deel dit artikel op social media: