Sportdeelname Sportmatch

Europese sportfederaties en bonden aanwezig bij Sportmatch webinar

30 november 2023
Europese sportfederaties en bonden aanwezig bij Sportmatch webinar

Op 27 november namen afgevaardigden van meer dan tien Europese Olympisch Comités, sportfederaties en sportbonden deel aan ons inspirerende Sportmatch webinar. Deze vertegenwoordigers, actief in hun eigen landen op het gebied van breedtesport en sportparticipatie, ontdekten tijdens het evenement hoe Sportmatch op naadloze wijze sportaanbod verbindt met de vraag naar sport.

Tijdens het webinar leerden de Europese sportorganisaties en sportbonden hoe zij sportactiviteiten toegankelijker maken door ze aan te bieden via een online platform. Ze ontdekten hoe clubs nieuwe leden aantrekken met innovatieve aanbiedingen in plaats van traditionele trainingen en competities. Daarnaast helpt Sportmatch bij het bereiken van een breed scala aan doelgroepen en draagt het platform bij aan imagoveranderingen op zowel nationaal als gemeentelijk niveau. Tijdens het webinar werd voortdurend de koppeling gemaakt naar de praktijk met mooie voorbeelden van Nederlandse Golf Federatie en Gemeente Alphen aan de Rijn, die in Nederland mooie successen boeken met hun platforms en campagnes.

Studiereis in februari 

Van 26 t/m 28 februari 2024 organiseert NOC*NSF een driedaagse Sportmatch study visit op Papendal. Het belooft een interessante study visit te worden waar vertegenwoordigers van grassroots sportorganisaties uit EU-landen alles ontdekken over het slim koppelen van sportaanbod aan de vraag naar sport via Sportmatch. Deelnemers worden meegenomen in alle technische inzichten van het platform en beleven inspirerende bezoeken aan gemeente Deventer en de Nederlandse Golf Federatie, die hun succesvolle implementatie van het platform laten zien.  Vertegenwoordigers van maximaal vijf EU-landen kunnen deelnemen aan de studiereis. Het aanmelden is geopend tot 15 januari. 

In samenwerking met de Europese Unie 

Het Sportmatch-project wordt medegefinancierd door de Europese Unie onder het thema "Grassroots sport programs and infrastructure innovation." De kennis en inzichten die zijn opgedaan in dit project zijn tijdens dit webinar gedeeld met nationale en internationale partners, zoals sportorganisaties, gemeenten en Europese Nationale Olympische Comités (NOC's). Het project is een pilotproject met een looptijd van 24 maanden en begon in het eerste kwartaal van 2022. 

 

EN Co Fundedbytheeu RGB POS

Deel dit artikel op social media: