Sportdeelname Partners

Nieuwe campagne NOC*NSF Nationale Sportweek: Sport geeft je een boost

2 augustus 2023
Nieuwe campagne NOC*NSF Nationale Sportweek: Sport geeft je een boost

Tijdens de Nationale Sportweek (15 t/m 24 september) gaan wij zoveel mogelijk mensen met plezier laten sporten en sportief bewegen, ieder op zijn eigen manier. Belangrijk hierbij is om mensen van alle leeftijden, achtergronden en niveaus te inspireren en sport toegankelijker te maken voor mensen die normaal gesproken minder interesse hebben in sport.

Sport geeft je een boost
Het thema van de landelijke campagne is ‘Sport geeft je een boost’,  met als oproep ‘Ontdek het sportaanbod bij jou in de buurt'. Met de campagne benadrukken we de positieve effecten van sporten met als doel sportdeelname te verhogen. In de campagnetoolkit van de Nationale Sportweek zijn alle uitingen terug te vinden die gedeeld mogen worden vanaf 1 september.

Bekijk zeker even de campagnevideo en campagnevisuals. Dit is mooie content om te delen op de interne communicatiekanalen van jouw organisatie om je partnership met NOC*NSF te laden onder collega’s en hen aan te moedigen deze week lekker te gaan sporten en sportief bewegen. Daarnaast mogen jullie deze content ook breder verspreiden.

Geef collega’s een boost tijdens de Nationale Sportweek
Wil je jouw collega's ook in beweging brengen tijdens de Nationale Sportweek? Bekijk dan onderstaande ideeën:

  • Roep collega’s op om tijdens de Nationale Sportweek meer te bewegen. Daag ze uit de auto te laten staan en met het openbaar vervoer, de fiets of (hard)lopend naar werk te komen. Niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid maar ook voor het milieu. Beloon de deelnemers met een gezonde snack die natuurlijk ook te nuttigen is voor alle andere collega’s.
  • Organiseer een aantal (extra) sportactiviteiten waar collega’s zich voor kunnen inschrijven. Heerlijk om, eventueel onder werktijd, samen met collega’s te sporten en plezier te maken. Ook goed voor de productiviteit.
  • Roep collega’s op te delen welke boost zij krijgen door te sporten. Welke boost dat is, wisselt per individu. Haal het net op bij collega’s en verloot onder iedereen die meedoet een mooie prijs – bijvoorbeeld dat hun sportabonnement komend jaar betaald wordt of geef een tegoedbon voor nieuwe sportkleding. Gebruik de ‘Sport geeft je een boost’ tekst onderaan in dit bericht voor extra toelichting op het thema.
  • Op 15 september om 10.00 uur openen basisscholen de Nationale Sportweek met de 10@10 Challenge. Tijdens dit programma ontdekken kinderen tien verschillende sporten tijdens tien oefeningen onder leiding van TeamNL-sporters Celeste Plak, Roy Meyer, Jetze Plat en Maureen Elsworth. Heb je collega’s met kinderen die naar de basisschool gaan? Roep hen op contact te leggen met de school en vraag ze mee te doen aan deze Challenge. In de toolkit zijn alle materialen te vinden zoals een promotievideo en lesbrief. De Challenge zelf zal medio augustus live staan.

Activeer tijdens de Nationale Sportweek
Los van het delen van campagne materialen van de Nationale Sportweek kun je als partner van NOC*NSF de Nationale Sportweek gebruiken als activatiemoment. Wil je de mogelijkheden voor een speciale Nationale Sportweek activatie tijdens komende, of volgende Sportweken verkennen. Neem dan contact op met je accountmanager.

Wij kijken uit naar een hele mooie Nationale Sportweek waarin zoveel mogelijk inwoners een boost ervaren door te sporten.

Sport geeft je een boost
De boost die je krijgt van sport zit niet alleen op fysieke aspecten, zoals gezondheid, uithoudingsvermogen, spiermassa en kracht. Sport stimuleert ook positieve emoties zoals blijdschap, tevredenheid en trots. Sport maakt je mentaal sterker door een toenemend zelfvertrouwen, een betere focus en leren omgaan met druk.

Door samen te sporten geeft sport je een sociale boost, je leert nieuwe mensen kennen en bouwt vriendschappen op. Sport draagt bij aan je creativiteit. Dat kan zijn door op goede ideeën te komen tijdens het sporten of door een sport te beoefenen met artistieke expressie, zoals dans, turnen of kunstschaatsen. Kortom, sport geeft je een boost!

Deel dit artikel op social media: