Internationaal IOC

IOC eert NOC*NSF voor bijdrage aan olympische beweging

6 september 2022
IOC eert NOC*NSF voor bijdrage aan olympische beweging

NOC*NSF heeft van het IOC een oorkonde gekregen waarin de Nederlandse sportkoepel wordt bedankt voor de bijdrage die zij al meer dan honderd jaar levert aan de olympische beweging. IOC-voorzitter Thomas Bach overhandigde het document vrijdag aan voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg en algemeen directeur Marc van den Tweel van NOC*NSF.

De IOC-voorzitter was in Amsterdam ter gelegenheid van de herdenking van de slachtoffers van de aanslag op de Israëlische ploeg in 1972. Vrijdag had hij overleg met de Nederlandse bestuurders. Het gesprek ging onder meer over de voorbereidingen op weg naar de Olympische Spelen in Parijs.

Deel dit artikel op social media: