Internationaal European Games

NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg in commissie voor Europese Spelen

23 juni 2022
NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg in commissie voor Europese Spelen

NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg is door het Europees Olympisch Comité (EOC) benoemd in de coördinatiecommissie voor de European Games, de Europese Olympische Spelen, volgend jaar in Krakau in Polen. De commissie bewaakt het komende jaar de kwaliteit en voortgang van de voorbereiding van de Spelen en adviseert de organisatie. De Spelen starten op 21 juni 2023.

De leden van de coördinatiecommissie worden geselecteerd op grond van hun expertise, omdat de commissie een stevige inhoudelijke rol heeft. Van Zanen-Nieberg beschikt over veel financiële expertise en ruime  bestuurlijke nationale en internationale ervaring. Ze is sinds 2019 voorzitter van NOC*NSF.

De ontwikkeling van de Europese Spelen is belangrijk voor de olympische beweging binnen Europa
Anneke van Zanen-Nieberg

Anneke van Zanen-Nieberg: “Ik zet me graag in voor de coördinatiecommissie; de ontwikkeling van de Europese Spelen is belangrijk voor de olympische beweging binnen Europa. Met nog ruim een jaar te gaan staan de contouren van het event, maar moet er tegelijkertijd nog veel gebeuren. We zullen met de commissie onze schouders eronder zetten om er een succes van te maken.  Samen gaan voor het beste, dat spreekt mij aan.”

De European Games vonden voor het eerst plaats in 2015 in Baku, Azerbeidzjan. De tweede editie vond plaats Minsk, Wit Rusland in 2019.

Deel dit artikel op social media: