Bonden Sportbonden

Evenementenloket NOC*NSF lanceert online platform

14 januari 2021
Evenementenloket NOC*NSF lanceert online platform

Het Evenementenloket van NOC*NSF lanceert een nieuw online platform; evenementprofiel.nl. Met behulp van dit platform kunnen evenementorganisatoren hun eigen sportevenementen gemakkelijk beheren, kennis met elkaar delen, hun evenementen onder de aandacht brengen bij het grote publiek via een landelijke sportevenementenkalender en waardevolle data ophalen die hen kan helpen bij de organisatie van toekomstige sportevenementen.

Kennis borgen, uitbreiden en delen

"Er is in Nederland veel kennis en ervaring opgebouwd rondom de organisatie van succesvolle sportevenementen", vertelt Sofie Korbee van het Evenementenloket van NOC*NSF. "Met behulp van dit platform willen we die kennis beter borgen, maar vooral ook uitbreiden én delen met alle evenementorganisatoren die binnen de sport actief zijn."

"Het platform is daarom voorzien van een dashboardfunctie waarop gebruikers relevante informatie rondom hun eigen evenementen kunnen toevoegen en met elkaar kunnen delen. Zo krijgen zij meer inzicht in hun eigen evenementen, maar kunnen zij ook gebruik maken van de kennis van andere evenementorganisatoren. Zo helpen ze elkaar vooruit."

Met behulp van dit platform willen we die kennis beter borgen, maar vooral ook uitbreiden én delen met alle evenementorganisatoren die binnen de sport actief zijn.
Sofie Korbee, projectleider Evenementenloket NOC*NSF

Sportevenementenkalender en data op aanvraag

Via evenementprofiel.nl kunnen organisatoren hun evenementen ook onder de aandacht brengen bij potentiële deelnemers en/of toeschouwers, door deze toe te voegen aan de landelijke sportevenementenkalender. Daarnaast kunnen zij via het platform data opvragen, die hen bijvoorbeeld kan helpen bij het organiseren van toekomstige evenementen, het opstellen van subsidieaanvragen of de ontwikkeling van nieuw evenementenbeleid.

Korbee: “Van veel grote sportevenementen zijn de afgelopen jaren impactanalyses gemaakt met daarin onder andere cijfers over de maatschappelijke en economische impact. Vaak verdwenen dit soort analyses in de la. Via het platform maken we deze data nu weer zichtbaar en inzetbaar.”

Impact coronacrisis

De evenementenbranche is een van de door de coronacrisis hardst getroffen sectoren. "Dat hebben we uiteraard ook gemerkt binnen de sport", vertelt Korbee. "Veel grote sportevenementen werden in 2020 afgelast, uitgesteld of moesten op een andere manier worden ingericht. En ook voor 2021 ziet het er nog niet heel rooskleurig uit. Maar we blijven positief en richten ons op wat er wél kan."

"De inrichting van dit platform is daarvan een mooi voorbeeld. We hopen dat alle evenementorganisatoren binnen de sport hier in de komende tijd actief mee aan de slag gaan. Evenementen uit het verleden kunnen bijvoorbeeld al aan het dashboard worden toegevoegd. Als we de database samen nu alvast verrijken met al die waardevolle informatie uit het verleden, dan plukken we daar straks de vruchten van."

Voor meer informatie of vragen kun je terecht bij het Evenementenloket van NOC*NSF.

Direct gebruik maken van het nieuwe platform? Ga dan naar www.evenementprofiel.nl.

Deel dit artikel op social media: