Bonden Sportbonden

Ondertekening manifesten ‘Inclusie en participatie’ en ‘Vitaliteit en gezonde leefstijl’ tijdens Nationale Sportweek

16 september 2020

Op dinsdag 22 september aanstaande worden tijdens de dag van de Inclusie van de Nationale Sportweek twee manifesten ondertekend in Den Haag. Met deze manifesten willen wij, samen met onze partners vanuit zorg en welzijn, nogmaals aandacht vragen voor het belang van sport en bewegen voor 'Inclusie en participatie' en 'Vitaliteit en leefstijl'.

De filmpjes die van deze ondertekening worden gemaakt, worden naar de programmacommissies van de politieke partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 gestuurd.

Zie hieronder ter informatie het programma en onder embargo de concept teksten van de manifesten.

Vanwege de 1,5 meter maatregel kunnen wij slechts de CEO’s/ondertekenaars van onze partners en sprekers vanuit sportbonden toelaten. De bijeenkomst vindt plaats in Theater Diligentia van 15.00-17.00 uur.

Oproep verspreiden manifesten ‘Inclusie en participatie’ en ‘Vitaliteit en gezonde leefstijl’ via social media sportbonden

Tijdens de ondertekening van de manifesten ‘‘Inclusie en participatie’ en ‘Vitaliteit en gezonde leefstijl’ op 22 september aanstaande worden foto’s en filmpjes gemaakt. Om de impact hiervan te vergroten willen wij je vragen om, net als onze partners vanuit zorg en welzijn die dag, onze boodschap te retweeten/delen/liken. 

  • 22 september: Video Time out in de Dug out (voor het publiek).
    Deze activatie is onderdeel van de Nationale Sportweek (NSW). Tijdens de Nationale Sportweek trekt de mobiele dug out langs verschillende locaties om daar video’s op te nemen over het thema dat op die dag centraal staat. Om een idee te krijgen, klik hier voor de trailer. Op 22 september is de Dug out in Den Haag waar, voorafgaand aan de bijeenkomst waar de manifesten worden ondertekend, een video wordt opgenomen rondom het thema inclusie en gezondheid/preventie. Deze video is gericht op het grote publiek/de Nederlandse samenleving. Op dinsdag 22 september wordt de video direct gedeeld op de social media kanalen van NOC*NSF. Aan jou de vraag om deze video t.z.t. te retweeten/delen/liken op de kanalen van uw organisatie.

  • 22 september: Retweeten berichten vanuit partners zorg en welzijn.
    Aan het eind van de dag zullen ook onze partners vanuit zorg en welzijn via nieuwsberichten en social media berichten over de impact van sport en bewegen op ‘Inclusie en participatie’ en ‘Vitaliteit en gezonde leefstijl’ berichten. Ons verzoek is of je een aantal wilt retweeten /delen/ liken.
  • Video van de bijeenkomst (voor de politiek).
    Er wordt een video gemaakt van de bijeenkomst waarin een aantal van de manifest ondertekenaars uitleggen waarom we deze manifesten ondertekenen, waar we aandacht voor vragen en waarom extra inzet vanuit politiek nodig is. Deze video zullen we zo snel mogelijk na de bijeenkomst (ontwikkeling kost wat tijd) per email verzenden naar de programmacommissies van de politieke partijen. Deze video wordt verspreid door NOC*NSF en de partners vanuit welzijn en zorg. Ons verzoek is of je deze wilt delen op uw eigen kanalen. Gezien de inhoud met name geschikt voor Twitter en LinkedIn.

Voor vragen kan je terecht bij: Martijn de Ruiter (martijn.deruiter@nocnsf.nl) of Dorien Groenewoud (dorien.groenewoud@nocnsf.nl)

Deel dit artikel op social media: