Topsport Athlete Services Coronavirus en sport

Tijdelijke Corona Regeling opengesteld

8 juli 2020

Corona heeft Nederland en de rest van de wereld in haar greep. Door de overheid zijn maatregelen afgekondigd die impact hebben op ons allemaal. Ook op topsport. Door onder meer de uitval van wedstrijden valt inkomen weg bij topsporters. Denk maar aan start- en prijzengeld dat misgelopen wordt of sponsorgelden of inkomen vanuit clubs dat wegvalt. Dit kan leiden tot schrijnende situaties. Met name voor de topsporters zonder A- of HP-status (die niet terug kunnen vallen op een stipendium) en voor de topsporters die niet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (en daarom niet terug kunnen vallen op de TOZO-regeling).

De sport hecht er belang aan dat topsporters, net als andere beroepsgroepen in Nederland, hun bestaansrecht niet verliezen door de coronacrisis. Om deze reden hebben NOC*NSF, de NOC*NSF Atletencommissie, vakbond NL Sporter en het Fonds voor de Topsporter de handen ineen geslagen om topsporters die bij bestaande regelingen tussen wal en schip raken zo goed mogelijk te helpen door het aanbieden van de Tijdelijke Corona Regeling (TCR).

In de flyer Tijdelijke Corona Regeling vind je alle relevante informatie. Lees deze daarom goed door. Belangrijk is dat de aanvraag door de bond bij NOC*NSF ingediend moet worden. Via de Nieuwsbrief voor technisch directeuren (dd 8 juli) heb je het excel-aanvraagformulier ontvangen. Aanvragen die via een andere weg worden ingediend, worden niet in behandeling genomen.

Deze informatie is ook direct verstuurd naar alle sporters met een topsportstatus.NOC*NSF heeft geen contactgegevens van sporters die geen topsportstatus hebben. Het is daarom aan de bond om sporters zonder topsportstatus hierover te informeren.

Heb je hier verder nog vragen over? Neem dan contact op met athleteservices@nocnsf.nl.

Deel dit artikel op social media: