Topsport Athlete Services Coronavirus en sport

Tijdelijke Corona Regeling opengesteld

8 juli 2020

Corona heeft Nederland en de rest van de wereld in haar greep. Door de overheid zijn maatregelen afgekondigd die impact hebben op ons allemaal. Ook op topsport. Door onder meer de uitval van wedstrijden valt inkomen weg bij topsporters. Denk maar aan start- en prijzengeld dat je misloopt of sponsorgelden of inkomen vanuit clubs dat wegvalt. Dit kan leiden tot schrijnende situaties. Met name voor de topsporters zonder A- of HP-status (die niet terug kunnen vallen op een stipendium) en voor de topsporters die niet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (en daarom niet terug kunnen vallen op de TOZO-regeling).

De sport hecht er belang aan dat topsporters, net als andere beroepsgroepen in Nederland, hun bestaansrecht niet verliezen door de coronacrisis. Daarom hebben NOC*NSF, de NOC*NSF Atletencommissie, vakbond NL Sporter en het Fonds voor de Topsporter de handen ineen geslagen om topsporters die bij bestaande regelingen tussen wal en schip raken, zo goed mogelijk te helpen door het aanbieden van de Tijdelijke Corona Regeling (TCR).

In de flyer Tijdelijke Corona Regeling vind je alle relevante informatie. Belangrijk: de bond moet de aanvraag bij NOC*NSF indienen. Aanvragen die via een andere weg worden ingediend, worden niet in behandeling genomen. Lees de flyer goed door voor alle informatie. Denk jij dat je hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met de technisch directeur van je bond om een aanvraag in te laten dienen.

Deel dit artikel op social media: