Technisch directeuren Athlete Services

Verantwoording extra kostenvergoeding eenmalig via portal verdelen middelen

6 februari 2020

Vanaf 2019 krijgen sporters met een Selectiestatus van VWS € 100 extra aan kostenvergoeding. De uitkering daarvan ging vorig jaar via de bond. Daarom moet je deze kostenvergoeding eenmalig (over 2019) verantwoorden via de portal verdelen middelen. Vanaf 2020 is deze bijdrage via het Fonds voor de Topsporter ingeregeld.

Om het financiële verschil in de kostenvergoeding tussen sporters met een A of HP-status en sporters met een Selectiestatus te verkleinen, heeft VWS vanaf vorig jaar € 100 per maand extra voor sporters met een Selectiestatus toegekend. Vanaf 2020 loopt dat vanuit het Fonds voor de Topsporter en is de financiële ondersteuning als volgt:

  • A- en HP-status: stipendium + € 200 kostenvergoeding per maand
  • Selectiestatus: € 300 kostenvergoeding per maand

Sporters kunnen gebruik maken van de financiële voorzieningen van het Fonds als zij voldoen aan de inkomenstoets. Deze toets wordt gedaan op basis van Box 1 van de belastingaangifte. Hiervoor moeten sporters vóór het eind van het volgende kalenderjaar de belastingaangifte én -aanslag aangeleverd hebben bij het Fonds.

Vanuit TeamNL Athlete Services kan een sporter hulp krijgen bij de belastingaangifte of bij andere fiscale vragen. Daarvoor organiseren we samen met EY fiscale adviesdagen. Zie ook het bericht hiervoor.

Meer weten over de extra kostenvergoeding of andere fiscale kwesties? Vraag het Nienke Kingma

Meer weten over de extra kostenvergoeding of andere fiscale kwesties? Vraag het Nienke Kingma

Nienke.Kingma@nocnsf.nl

Deel dit artikel op social media: