Medisch Blessures Sportdeelname Partners

Blessurevrij sporten? Vraag het de TeamNL arts!

10 december 2019
Blessurevrij sporten? Vraag het de TeamNL arts!

NOC*NSF en Zilveren Kruis starten een service om sportblessures te voorkomen. TeamNL-artsen en Gezond Sporten-adviseurs staan paraat om vragen over sportblessures te beantwoorden of mensen van advies te voorzien over medische klachten.

Voor olympiërs én amateursporters
Volgend jaar is het zover, de Olympische Spelen Tokyo 2020. Voor de Spelen doen alle TeamNL-sporters een speciaal topsport-medisch onderzoek. Ze worden daarbij begeleid door TeamNL-artsen.

Ook amateursporters kunnen nu tijdelijk met vragen terecht bij de TeamNL-arts. Bijvoorbeeld als je eigenlijk weer meer wilt bewegen, maar vooraf advies zoekt om blessures te voorkomen. Door middel van de service ‘Vraag het de TeamNL-arts’ kunnen mensen hun sportmedische vragen via het e-mail adres teamnl-arts@nocnsf.nl insturen. TeamNL-artsen en de Gezond Sporten-adviseurs kunnen deze vragen vervolgens beantwoorden.

De ‘Vraag het de TeamNL-arts’ en de Gezond Sporten-adviseur zijn gezamenlijke initiatieven van NOC*NSF en Zilveren Kruis. De diensten zijn als proef tijdelijk beschikbaar.

Deel dit artikel op social media: