Sportdeelname

NOC*NSF lanceert online sportplatform SportOn

23 oktober 2019
NOC*NSF lanceert online sportplatform SportOn

SportOn is gelanceerd, het online sportplatform waar flexibel, divers en laagdrempelig sportaanbod bij verenigingen in Rotterdam kan worden geboekt. SportOn is een uitkomst voor de multisporter, die graag verschillende sporten op een flexibele manier wil beoefenen.

Flexibel en afwisselend sporten

Uit onderzoek blijkt dat steeds minder mensen op latere leeftijd lid blijven of worden van een sportvereniging, terwijl wel steeds meer mensen gaan sporten. Met name flexibiliteit en afwisseling zijn belangrijke factoren in de sportbehoefte van deze doelgroep (20-45 jarigen). Voor sportverenigingen is het van oudsher moeilijk om hier op in te spelen, terwijl de vereniging ook voor deze doelgroep van waarde kan zijn.

Met de lancering van de pilot SportOn hebben NOC*NSF, sportbonden en de gemeente Rotterdam - via Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Sportsupport - de handen ineengeslagen om het aanbod van de ‘traditionele’ sportverenigingen te ontsluiten. SportOn matcht de vraag van doelgroep en het aanbod van de sportverenigingen in Rotterdam. Hierdoor worden diverse sporten op een laagdrempelige en flexibele manier toegankelijk voor een doelgroep die op flexibele tijden wil sporten, verschillende sporten wil beoefenen en nieuwe ervaringen wil opdoen.

Kleine aanpassingen in sportaanbod 'traditionele' verenigingen

Door kleine aanpassingen in het traditionele aanbod van verenigingen en met behulp van SportOn worden de kennis, accommodaties, de sociale context van de sportvereniging en de behoefte van deze sporters aan elkaar verbonden. Via het platform boeken en betalen sporters per les of training. Zo ontstaat voor sportverengingen de mogelijkheid om een nieuwe doelgroep te bereiken en een ander type relatie met de sporter te ontwikkelen dan het traditionele lidmaatschap.

Voor deze pilot werken NOC*NSF, 20 sportbonden, 35 sportverenigingen, Rotterdam Sportsupport en Sportbedrijf Rotterdam samen. Het platform, de campagne en de promotie van SportOn zijn gerealiseerd door het Rotterdamse IN10, Creative Digital Agency, die met haar lokale netwerk en ervaring een onmisbare rol hebben gespeeld.

Deel dit artikel op social media: