Chuko Cribb 7Bckj F1s7q Unsplash

Sportclubs

Trainers-coaches hebben grote invloed op het sportplezier van clubleden. Meer sportplezier zorgt ervoor dat leden langer lid blijven, zich vaker inzetten als vrijwilliger, nieuwe leden aantrekken en dat clubs vitaler worden. Om een positieve sportcultuur te realiseren is het belangrijk dat trainers-coaches niet alleen sportinhoudelijk, maar ook pedagogisch en didactisch bekwaam zijn. Trainersbegeleiding kan ze daarbij helpen. Maar hoe kun je als club dan trainersbegeleiding introduceren en normaal maken?

Een clubkadercoach kan daarbij helpen: hij of zij helpt bij het opzetten van de trainersbegeleiding en ondersteunt de club hierbij gedurende één tot twee seizoenen zodat trainersbegeleiding daadwerkelijk geborgd wordt binnen de club. Na vertrek van de clubkadercoach wordt diens rol overgenomen door de trainersbegeleider(s) van de club zodat ook weer toekomstige trainers-coaches opgeleid kunnen worden.

Bekijk de video over trainersbegeleiding

Hoe begin je als sportclub met clubkadercoaching?

Trainersbegeleiding speelt een sleutelrol in het realiseren van meer sportplezier onder sporters en een positieve sportcultuur. Logisch dat ook jouw sportclub samen met de clubkadercoach aan de slag wilt gaan met trainersbegeleiding. Bekijk het uitgebreide hierin staat welke stappen jouw club kan zetten om in aanmerking te komen voor clubkadercoaching.