Topsporters in het hoger onderwijs

Voor topsporters in het hoger onderwijs zijn met verschillende hogescholen en universiteiten afspraken gemaakt over de organisatie van het onderwijs voor topsporters. Deze afspraken zijn opgenomen in het Actieplan Flexibel Onderwijs en Topsport (FLOT).   

Het actieplan geeft richting aan hoe Hoger Onderwijsinstellingen jou begeleiden en welke flexibiliteit zij bieden, zodat jij als studerende topsporter je zowel op het gebied van topsport als op het gebied van studie je optimaal kan ontwikkelen. Het faciliteren van flexibiliteit in het onderwijs zorgt voor een haalbare combinatie tussen sport en studie.

Neem contact op met jouw onderwijsinstelling

Het is belangrijk dat je contact opneemt met de topsportcoördinator van jouw onderwijsinstelling als je met je studie start. Zo weet jouw onderwijsinstelling dat jij topsport en onderwijs combineert. 

Certificaat combinatie topsport en onderwijs 

Heb jij je opleiding succesvol afgerond en dit minimaal één jaar gecombineerd met topsport? Dan kun jij hiervoor een certificaat aanvragen bij athleteservices@nocnsf.nl.

Financiële tegemoetkoming bij studievertraging  

Neem contact op met de topsportcoördinator van jouw onderwijsinstelling en vraag na of er mogelijkheden zijn voor financiële tegemoetkoming bij studievertraging, bijvoorbeeld vanuit het Profileringsfonds van je onderwijsinstelling. 

Heb je vragen over de combinatie topsport en hoger onderwijs? Neem dan contact op met de leefstijlcoach of studiebegeleider bij jouw TeamNL centrum of mail naar athleteservices@nocnsf.nl

Het geeft echt een topgevoel om te merken dat er vanuit TeamNL zoveel gedaan wordt om sporters ook op lange termijn te helpen. Dat is een hele fijne geruststelling.
Robin Lindhout (Waterpolo)

Ben je benieuwd naar ervaringen van topsporters over de combinatie topsport en onderwijs? Bekijk dan het digitale TeamNL@work magazine

 

Veelgestelde vragen

    • Neem contact op de topsportcoördinator van de onderwijsinstelling waar je de master zou willen volgen en plan een gesprek in om alles door te spreken. Eerder op deze pagina vind je de lijst van topsportcoördinatoren.

    • Sinds 2018 mogen hogescholen en universiteiten zich soepeler opstellen tegenover topsporters wat betreft het studieadvies in het eerste jaar. Check vooral bij de topsportcoördinator van je onderwijsinstelling of dat ook voor jouw onderwijsinstelling geldt.

    • Je kan het beste contact opnemen met de studiebegeleider van jouw TeamNL centrum. Die is er om jou op dit vlak te ondersteunen.