NOC*NSF vindt het belangrijk dat topsporters de juiste keuze maken als zij hun topsportcarrière willen combineren met een studie.

Heb jij als topsporter hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Om je hierbij te helpen hebben we een video en een stappenplan voor het middelbaar- en hoger onderwijs ontwikkeld.

Stappenplan studiekeuze voor topsporters 

Onderstaande stappenplannen kun je gebruiken om je te oriënteren op je vervolgstudie. 

Neem contact op met jouw onderwijsinstelling

Het is belangrijk dat je contact opneemt met de topsportcoördinator van jouw onderwijsinstelling als je met je studie start. Zo weet jouw onderwijsinstelling dat jij topsport en onderwijs combineert. 

Financiële tegemoetkoming bij studievertraging  

Neem contact op met de topsportcoördinator van jouw onderwijsinstelling. Vraag na of er mogelijkheden zijn voor financiële tegemoetkoming bij studievertraging, bijvoorbeeld vanuit het Profileringsfonds van je onderwijsinstelling.

Ik ben blij dat ik naast mijn topsport een opleiding doe. Dit zorgt ervoor dat ik af en toe uit de 'topsport-bubbel' kom, en daardoor houd ik mijn focus juist beter in mijn sport.

Ben je benieuwd naar ervaringen van topsporters over de combinatie topsport en onderwijs? Bekijk dan het digitale TeamNL@work magazine