Zwemmen Website 760

Onderzoek en data

Om meer mensen aan het sporten te krijgen en het sportaanbod beter af te stemmen op de vraag, voert NOC*NSF verschillende onderzoeken uit op alle niveaus, van de Nederlandse bevolking tot individuele sportbonden en sportclubs.

Op deze pagina vind je een overzicht van relevante informatie en diensten specifiek voor sportbonden.

Waar draagt sportonderzoek aan bij?

NOC*NSF heeft een ondersteunende rol bij sportonderzoek, maar is geen een onderzoeksinstituut op zich. NOC*NSF werkt samen met externe partners om onderzoek vorm te geven en uit te voeren. Sportbonden kunnen in samenwerking met NOC*NSF datagericht sportonderzoek laten uitvoeren om meer inzicht te krijgen. Dit kan gericht zijn op strategische vraagstukken die binnen de sport spelen of een analyse van lidmaatschapscijfers in relatie met andere sporten of sportbonden.

Het jaarlijkse Zo Sport Nederland rapport is een mooi voorbeeld van een bron aan informatie en interessante inzichten voor de gehele sportbranche. NOC*NSF biedt de mogelijkheid om deze informatie sportspecifiek uit te diepen in een bondenrapportage .

Meer weten over de bondenrapportage

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de ontwikkeling op het gebied van sportonderzoek en data. Schrijf je dan in voor de thema update Data via de NOC*NSF Portal.

Contact

Wil je meer weten of heb je nog vragen over onderzoek en data voor sportbonden? Neem dan contact op met Programmamanager Data & sport intelligence Jorn Knops.

Jorn Knops

Programmamanager Data & sport intelligence

Neem contact op

jorn.knops@nocnsf.nl