Sportgeschiedenis Sporthistorie

Voormalig olympisch dressuurruiter Arjen Teeuwissen overleden

31 mei 2024
Voormalig olympisch dressuurruiter Arjen Teeuwissen overleden

Op 29 mei is voormalig dressuurruiter Arjen Teeuwissen overleden. In 2000 won Teeuwissen met de Nederlandse ploeg een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Sydney. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) maakte het droevige nieuws bekend op hun website.

Rond de eeuwwisseling behoorde Teeuwissen tot de beste dressuurruiters van Nederland. In 1999 won hij de Nederlandse titel en behaalde datzelfde jaar individueel brons op het EK in Arnhem. Samen met zijn paard Goliath maakte Teeuwissen deel uit van het Nederlands dressuurteam dat zilver behaalde op de Olympische Spelen in Sydney. In 2001 voegde hij nog een zilveren medaille toe aan zijn indrukwekkende palmares op het EK.

Teeuwissen koesterde warme herinneringen aan de Olympische Spelen. "Het meest bijzondere vond ik dat we zeven weken van huis waren met één paard. Dat we aan de andere kant van de wereld met alle dressuurruiters in één huis zaten, was ook een heel speciale ervaring," vertelde hij in 2022 in een interview met CHIO Rotterdam.

De laatste jaren woonde Teeuwissen samen met zijn man in België. Teeuwissen overleed plotseling. Hij werd 53 jaar oud. NOC*NSF wenst de nabestaanden veel sterkte met het verlies.

ANP Foto Paul Vreeker Dressuur Sydney 760

De Nederlandse dressuurploeg op weg naar de medailleceremonie. V.l.n.r. Ellen Bontje, Anky van Grunsven, Arjen Teeuwissen en Coby van Baalen. (ANP)

Deel dit artikel op social media: