Sportdeelname Sportbonden

Week van de Scheidsrechter van start

30 september 2023
Week van de Scheidsrechter van start

Vandaag start de Week van de Scheidsrechter, een week waarin we de scheidsrechters, juryleden en officials in het zonnetje zetten.

De bijdrage van scheidsrechters, juryleden en officials aan de sport is niet altijd even zichtbaar. Maar toch zijn ze onmisbaar voor sportend Nederland. Wekelijks staan ze klaar om de wedstrijden in goede banen te leiden. Ze zorgen voor een eerlijke competitie en dragen daarmee bij aan het sportplezier van ruim 4 miljoen Nederlanders.

De komende week zetten we de arbiters in het zonnetje! Van 30 september tot en met 8 oktober bedanken sporters en sportclubs hun scheidsrechters, juryleden en officials massaal voor hun inzet. De Week van de Scheidsrechter is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat.

Respect

Scheidsrechters, juryleden en officials zetten zich in om zo goed en neutraal mogelijk te fluiten. Ze zijn en blijven op de hoogte van de laatste regels en hebben regelmatig overleg met andere scheidsrechters. Toch komt het geregeld voor dat spelers, trainers of publiek zich niet kunnen vinden in een beslissing van de arbiter. Soms kunnen ze zich daarbij niet beheersen. Dat is niet de bedoeling. Daarom roepen we ook op voor meer respect voor de arbiter. Niet alleen in deze week, maar het hele jaar door. Want zonder arbitrage geen wedstrijden en geen competitie.

#scheidsbedankt #jurybedankt #officialbedankt
Tijdens de Week van de Scheidsrechter moedigt een groot aantal sportbonden en NOC*NSF zoveel mogelijk sporters, sportclubs, vrijwilligers en bestuursleden aan om hun arbiters te bedanken.

Hoe? Door bijvoorbeeld een bedankje te geven of een bericht op social media te delen waarin zij de scheidsrechter bedanken. Meedoen kan door een bericht te plaatsen met de hashtag #scheidsbedankt #officialbedankt of #jurybedankt.

Deel dit artikel op social media: