Topsport Paralympisch

Meld je aan voor Paralympische talentherkenningsmiddag op 24 september!

26 augustus 2022
Meld je aan voor Paralympische talentherkenningsmiddag op 24 september!

Op zaterdag 24 september vindt op Papendal tussen 12:00 en 17:00 uur de Paralympische talentherkenningsmiddag plaats. Dit is een kleinschaligere versie van de Paralympische Talentdag, die jaarlijks in april plaatsvindt. De middag is bedoeld voor mensen tussen de 12 en 35 jaar oud met sportieve ambities en een lichamelijke of visuele beperking. 

Wat houdt deze middag in? 
Op een talentherkenningsmiddag worden potentiële talentvolle sporters getest aan de hand van sportoefeningen, testen en individuele gesprekken. Er wordt gekeken welke sport(en) bij de deelnemers passen en waar zij mogelijk potentie voor hebben.

De oefeningen en testen worden opgenomen en genoteerd en gedeeld met de (talent)coaches van de betreffende sportbonden. De coaches van de sportbonden kunnen op deze manier zelf een inschatting maken van de potentie van een deelnemer en bepalen of zij een vervolgtraject ingaan.
 

Deel dit artikel op social media: