Topsport Talentontwikkeling

TeamNL EYOF gepresenteerd: talentvolle sporters bijna richting Banská Bystrica

14 juli 2022
TeamNL EYOF gepresenteerd: talentvolle sporters bijna richting Banská Bystrica

Voor dertig talentvolle sporters van TeamNL komt hun deelname aan het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in het Slowaakse Banská Bystrica nu echt dichtbij. Tien dagen voor vertrek is het team gepresenteerd en overgedragen aan chef de mission Minke Booij.

Alle sporters en begeleiders kwamen woensdag samen om met elkaar toe te leven naar het EYOF. Ze werden bijgepraat over de reis, ontvingen vol enthousiasme hun TeamNL-kledingpakket en kregen vooral de gelegenheid om elkaar te leren kennen. Na een potje pitch & putt op de baan van Papendal werkten de sporters zich in verschillende teams in het zweet in de Ruskahal even verderop. Het plezier en het gevoel van samen stonden daarbij voorop, zoals dat ook op het EYOF het geval zal zijn.

Het slotstuk van de dag werd gevormd door de symbolische teamoverdracht, waarvoor ook de ouders van de sporters naar Papendal waren gekomen. NOC*NSF voorzitter Anneke Van Zanen-Nieberg sprak de aanwezigen en in het bijzonder de sporters toe. "Het EYOF is een heel mooi podium om te leren het beste uit jezelf te halen en dat ook echt samen als team te doen", vertelde ze vlak voordat ze de Nederlandse vlag overhandigde aan chef de mission Minke Booij. Daarmee was de overdracht naar TeamNL bezegeld.

Teamfoto Eyof 2022 Banska Bystrica 760

Talent TeamNL voor de EYOF in Banska Bystrica

Voordat het team een laatste keer op de foto ging, waren de laatste woorden voor Minke Booij. Zij kijkt ernaar uit om met het team naar Banská Bystrica te gaan. "Jullie gaan een mooi hoofdstuk toevoegen aan jullie eigen verhaal. Als iedereen eind juli terugkomt met een glimlach op zijn gezicht en heeft geleerd van de ervaring, wordt het een fantastische week."

EYOF in Banská Bystrica

Het EYOF wordt iedere twee jaar georganiseerd voor sporters tussen de 14 en 18 jaar oud. Net als de 'echte' Spelen kent het EYOF een zomer- en een wintereditie. Het EYOF in Banská Bystrica is van 24 tot en met 30 juli. TeamNL is actief in vijf verschillende sporten: badminton, judo, turnen, wielrennen en zwemmen.

  • Bekijk hier een overzicht van de Nederlandse deelnemers.
  • Het wedstrijdprogramma is hier te vinden.

Leren presteren

Om in de toekomst te presteren leggen sporttalenten een lange weg af. Het is een reis die ze vormt. Een reis waarin ze leren presteren. Samen met hun coaches. Deelname aan het EYOF is een hoogtepunt tijdens die reis. De talentvolle sporters van TeamNL krijgen er de kans om te leren. Als individu, maar ook als team. Net als hun coaches. Bij dit multidisciplinaire sportevenement gelden de Olympische wetten. Wetten die de sporters sterker maken en die ze de weg wijzen naar het seniorenpodium.

Deel dit artikel op social media: