Bonden Sportbonden

Digitale tools voor trainer-coaches op Clubbase

20 april 2022
Digitale tools voor trainer-coaches op Clubbase

De primaire taak van een trainer-coach is om sporters zich op sportief vlak te laten ontwikkelen. Echter, trainer-coaches spelen ook een belangrijke rol op het gebied van sportplezier. Voor beginnende trainer-coaches kan het soms best een uitdaging zijn om leuke en afwisselende trainingen te organiseren, zodat hun sporters zich op sportief vlak blijven ontwikkelen én veel plezier hebben.

Hulp in de vorm van digitale tools via Clubbase
Om trainer-coaches niveau 0 t/m 2 op dit gebied te ontzorgen is de afgelopen jaren met hulp van Techonomy veel informatie opgehaald over bestaande digitale oefenstoftools en andere ondersteunende producten zoals sportervolgsystemen. Een paar voorbeelden hiervan zijn THEO, Online Sports Academy en Rinus. Het is nu van belang de opgehaalde informatie te ontsluiten, om deze vervolgens op een laagdrempelige manier te kunnen delen met de doelgroep. Rond de zomer van 2022 zal dit mogelijk zijn via het platform Clubbase. Als sportbond kun je jouw trainer-coaches niveau 0 t/m 2 hier dan naar verwijzen.

Pilot white label variant digitale tool Rinus
De KNVB werkt al langere tijd met de digitale tool Rinus. Samen met de Nevobo starten we binnenkort een pilot om in kaart te brengen wat er komt kijken bij de vertaling van deze tool naar een andere tak van sport. Oftewel, Rinus wordt omgezet naar een white label tool en de Nevobo gaat hiermee aan de slag. Het proces van ingebruikname en de implementatie volgen we op de voet om zo belangrijke learnings te inventariseren en andere sportbonden hier in de toekomst goed in te kunnen faciliteren.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in één of meerdere van bovenstaande ontwikkelingen, heb je hierover vragen of blijf je graag op de hoogte van de volgende stappen? Neem gerust contact op met projectleider Astrid Cevaal.

Deel dit artikel op social media: